Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το περασμένο Σάββατο

Κατέληξε 45 ετών Λημνιά που είχε προσβληθεί από γρίπη

08/03/2016 - 17:11

Σε ηλικία μόλις 45 ετών, κατέληξε το περασμένο Σάββατο η Λημνιά που νοσηλευόταν από τον περασμένο Γενάρη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ηλικία μόλις 45 ετών, κατέληξε το περασμένο Σάββατο η Λημνιά που νοσηλευόταν από τον περασμένο Γενάρη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο διευθυντής της Εντατικής Ευθύμης Ζιώγας, τις τελευταίες ημέρες εμφάνισε επιπλοκές στον πνεύμονα και πάλευε να τα καταφέρει με νύχια και με δόντια. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, λίγο καιρό πριν η κατάστασή της ήταν πολύ πιο σταθερή και το περιβάλλον της είχε αναθαρρήσει.

Η 45χρονη από τη Λήμνο αρχικά ταλαιπωρούνταν επί μια εβδομάδα τουλάχιστον από συμπτώματα γρίπης και δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Λήμνου, κρίνοντας πως μπορεί να αντεπεξέλθει. Η γρίπη όμως «γύρισε» σε βαριά πνευμονία και το βράδυ της Πέμπτης ξημερώματα Παρασκευής 22 Ιανουαρίου βρέθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και μεταφέρθηκε.

Κάποια στιγμή έδειξε σημάδια βελτίωσης με τους γιατρούς να τη μεταφέρουν σε απλό δωμάτιο του νοσοκομείου, όμως λίγες ημέρες αργότερα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εκ νέου.
Δυστυχώς, το Σάββατο άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας πίσω, σύμφωνα με το «limnosfm100», σύζυγο και δύο παιδιά, με το γιο της οικογένειας φέτος το καλοκαίρι να καλείται να αντεπεξέλθει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρόκειται για το μοναδικό τεκμηριωμένο κρούσμα γρίπης, όπου ο ασθενής έχασε τη ζωή του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το 2016.

Κι αυτό γιατί το προηγούμενο περιστατικό που κατέληξε σε θάνατο στις 12 Φεβρουαρίου, όπου 72χρονη νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική, δεν είχε εξεταστεί και διαγνωστεί στο ειδικό εργαστήριο, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζε συμπτώματα γρίπης.

Θετικό κρίνεται βέβαια το ότι ο 40χρονος ασθενής από τη Μυτιλήνη που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, πριν από λίγες μέρες έφυγε και είναι εκτός κινδύνου. «Πλέον και πανελλαδικά τα κρούσματα γρίπης ελαττώνονται» τόνισε ο κ. Ζιώγας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey