Με δύο έδρες η ΔΗΠΑΚ μπαίνει στη διοίκηση

Νέο συμβούλιο στους γιατρούς του ΕΣΥ

12/11/2015 - 14:40

Με χαμηλότερη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, την Τρίτη.

Με χαμηλότερη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, την Τρίτη.

Ωστόσο, η παράταξη της ΔΗΠΑΚ, που έδωσε μάχη με το «Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο», κατόρθωσε να βγάλει δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ την προηγούμενη φορά δεν τα είχε καταφέρει, με αποτέλεσμα η δεύτερη παράταξη να καταλάβει και τις πέντε έδρες.

Ενδεχομένως η ευρύτερη απεύθυνση που είχε το πιο «ανοιχτό» ψηφοδέλτιό της -πέρα από τις δυνάμεις του ΚΚΕ- με την τοποθέτηση του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τριπλασιασμό των ψήφων της (από 10 το 2013, στις 30 το 2015).

Ψήφισαν συνολικά 87 ιατροί από το Νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, έναντι των 114 το 2013. Για το Διοικητικό Συμβούλιο, το «Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» έλαβε 50 ψήφους και 3 έδρες.

Εκλέγονται ο Στρατής Παυλής με 34 ψήφους, ο Αχιλλέας Γεωργίου με 31 και ο Ανδρέας Γεωργίου με 25 ψήφους. Η ΔΗΠΑΚ με 30 ψήφους έβγαλε 2 έδρες και εξέλεξε το Γεώργιο Βαρλάμο με 20 ψήφους και μετά από κλήρωση το Νικόλαο Χρυσαφίδη με 14 (ισοψήφισε με τη Ζηνοβία Κακναβάτου).

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται από το «Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο», ο Δημοσθένης Ανδρεάδης με 32 ψήφους και ο Χαράλαμπος Ανιτσάκης με 24 ψήφους.
Για την ΟΕΝΓΕ, το «Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο» έλαβε 54 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, όπου εξελέγη ο Δημοσθένης Ανδρεάδης με 27 ψήφους. Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 30 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, εξελέγη ο Γεώργιος Βαρλάμος με 17 ψήφους.

Για το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, το Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο έλαβε 53 ψήφους και 3 αντιπροσώπους. Εκλέγονται ο Στρατής Παυλής με 32 ψήφους, ο Δημοσθένης Ανδρεάδης με 31 και ο Χαράλαμπος Ανιτσάκης με 30 ψήφους.

Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 31 ψήφους και 1 αντιπρόσωπο, εκλέγεται ο Γεώργιος Βαρλάμος με 22 ψήφους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey