Δε λογάριασαν βάρδιες ΕΚΑΒ, «Βοστάνειο» και ΠΕΔΥ

Συναγερμός ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες

30/10/2015 - 14:10

Ξημερώματα πια χτες, αφού είχαν βοηθήσει να σωθούν παιδιά και γονείς πρόσφυγες, γιατροί, εργαζόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ έφευγαν από το «Βοστάνειο» και το ΠΕΔΥ, όπου είχαν σπεύσει για να συνδράμουν και πήγαιναν σπίτια τους με το απόλυτο αίσθημα ικανοποίησης.

Ξημερώματα πια χτες, αφού είχαν βοηθήσει να σωθούν παιδιά και γονείς πρόσφυγες, γιατροί, εργαζόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ έφευγαν από το «Βοστάνειο» και το ΠΕΔΥ, όπου είχαν σπεύσει για να συνδράμουν και πήγαιναν σπίτια τους με το απόλυτο αίσθημα ικανοποίησης.

Αυτό προσπαθεί να μας περιγράψει ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Βασίλης Μουζάλας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης αλλά και ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μιχάλης Χατζηγιάννης για τη νύχτα, που για κάποιους ναυαγούς, ευτυχώς… ξημέρωσε.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ με τα ελάχιστα οχήματα που διαθέτουν όργωσαν κυριολεκτικά το νησί την Τετάρτη, αψηφώντας ωράριο και δρομολόγια, αφού έπρεπε εγκαίρως να παραδώσουν από Πέτρα, Μόλυβο και Συκαμιά τους ναυαγούς.

Από το απόγευμα έφταναν στο «Βοστάνειο» νοσηλευτές και προσωπικό χωρίς να λάβουν κλήση και έχοντας τελειώσει τη βάρδιά τους, ενώ έφτασαν και εθελοντές Μυτιληνιοί. Το «σήμα» είχε δοθεί από το διαδίκτυο, αφού από νωρίς το απόγευμα είχε γίνει ευρέως γνωστό το ναυάγιο.

«Φωτιά πήραμε» λέει ο κ. Μουζάλας, που έδωσε συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και περιέγραψε την αυταπάρνηση με την οποία ντόπιοι και προσωπικό του Νοσοκομείου υπομονετικά στάθηκαν στους πρόσφυγες, τρίβοντάς τους για να επανέλθουν στην κανονική θερμοκρασία σώματος. «Μόλις τελείωσε μία από τις δυσκολότερες βάρδιες μου στο νοσοκομείο, που είχα όμως την τύχη να ζήσω από κοντά το φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων συναδέλφων, που ενίσχυσαν τις βάρδιες και σ’ αυτούς οφείλεται το ότι χθες βράδυ δεν κατέρρευσαν οι δομές του νοσοκομείου.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αντέξουν εάν συνεχιστεί τούτη η κατάρα που επιφυλάχθηκε για τη χώρα και για το νησί μας γενικότερα.

Ενώ οι άλλοι υψώνουν φράκτες, οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να αντιτάσσουν ανθρωπιά, αλλά... δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι δε χωράνε» έγραψε χτες πρωί πρωί στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Στρ. Κλεάνθης.

Μάλιστα, μας περιέγραψε τη συγκίνησή του, όταν μετά από δύο ώρες αναμονής στο «Βοστάνειο» και αφού άρχισε να χάνει τις ελπίδες της ότι θα βρει το παιδί της, μια μητέρα κατάλαβε τον ήχο της φωνής του, όταν αυτό βρήκε ξανά τις αισθήσεις του και άρχισε να μιλάει. «Είχαν μεταφερθεί από διαφορετικά ασθενοφόρα και είχαν χωριστεί οικογένειες. Όσες ξαναβρέθηκαν μάς συγκίνησαν όλους» λέει χαρακτηριστικά.

«Στο “συναγερμό" της 28ης Οκτωβρίου, εξαιτίας του ναυαγίου, προσέτρεξε νύχτα στη μονάδα νοσηλευτικό προσωπικό που δεν είχε υπηρεσία, γιατί έτσι πρόσταζε η συνείδησή του» αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΕΔΥ παρέμενε ανοιχτό με τρεις γιατρούς και νοσηλευτές.

 

Αντιδράσεις για το εξώδικο στο ΠΕΔΥ



Στο πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ε» αναφορικά με το εξώδικο που εστάλη στον υπουργό Υγείας και τη 2η ΥΠΕ και αφορά την αμφισβήτηση της νομιμότητας των εφημεριών, γεγονός που διακινδυνεύει την 24ωρη λειτουργία της μονάδας, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μ. Χατζηγιάννης.

«Ζούμε καθημερινά στο νησί μας μια ανείπωτη τραγωδία χωρίς τέλος και κάποιοι εργαζόμενοι ακόμα διερωτώνται για τη σκοπιμότητα και τη “βιασύνη” της 24ωρης λειτουργία μας! Ασχολίαστο.

Σε κάθε εργασιακό χώρο δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που δρουν εις βάρος των συναδέλφων τους για να περνούν αυτοί καλά, ο μισθός να πέφτει σταθερά κάθε 15 μέρες άκοπα, χωρίς να νοιάζονται για τις ορδές των ανέργων που παρακαλάνε για ένα μεροκάματο και τις θυσίες του Έλληνα φορολογούμενου, από το υστέρημα του οποίου πληρώνεται ο μισθός μας...

Αυτό βέβαια σε μία δημόσια δομή υγείας είναι άκρως επικίνδυνο και στρέφεται όχι μόνο εναντίον των συναδέλφων αλλά και εναντίον του κοινωνικού συνόλου!

Περιμένουμε όμως και από την πολιτεία να κάνει το καθήκον της, να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες, ώστε να εκλείψει κάθε αίσθημα ανασφάλειας και να μη δίνει λαβές για παραφωνίες» κατέληξε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey