Με δύο ειδικευμένους γιατρούς γενικής ιατρικής - παθολόγους

Βράδυ, πρωί… ΠΕΔΥ!

23/10/2015 - 14:29

Αναμνηστική φωτογραφία έβγαλαν οι γιατροί του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης το πρώτο βράδυ που ξεκίνησε να λειτουργεί επί 24ώρου βάσης και σε δύο εβδομάδες θα συμπληρώσει δύο μήνες ανοιχτό βράδυ και πρωί -από την εποχή που ονομαζόταν ΙΚΑ και στη συνέχεια ΕΟΠΥΥ.

Αναμνηστική φωτογραφία έβγαλαν οι γιατροί του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης το πρώτο βράδυ που ξεκίνησε να λειτουργεί επί 24ώρου βάσης και σε δύο εβδομάδες θα συμπληρώσει δύο μήνες ανοιχτό βράδυ και πρωί -από την εποχή που ονομαζόταν ΙΚΑ και στη συνέχεια ΕΟΠΥΥ.

Ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε στο «Ε» για την αύξηση της κίνησης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αρκετοί δε γνωρίζουν ακόμα ότι μπορούν να απευθυνθούν στη μονάδα για τα επείγοντα περιστατικά αντί να στέκονται στην ουρά του αντίστοιχου τμήματος του Νοσοκομείου.

Πέραν του προσωπικού, λειτουργούν βάρδιες από δύο εφημερεύοντες γιατρούς, ειδικευμένους στη γενική ιατρική και την παθολογία. Παράλληλα, διαπιστώνεται άνεση ως προς το χρόνο αντιμετώπισης των επείγοντων περιστατικών, με την έννοια ότι ο πρωινός γιατρός μπορεί να «παραδώσει» τον ασθενή στον εφημερεύοντα μετά τη λήξη του ωραρίου του.


Η πρώτη διανυκτέρευση

Έτσι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα όλοι οι ασθενείς, ανεξάρτητα με το αν είναι ασφαλισμένοι, μπορούν να εξεταστούν στο ΠΕΔΥ σε περίπτωση που έχουν κάποιο ατύχημα και σε διαφορετική περίπτωση θα έτρεχαν στο «Βοστάνειο».

Εξυπηρετεί γρήγορα
Εξάλλου, «αυτός είναι ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης, «ο ασθενής να μην έρχεται αντιμέτωπος με την πολυπλοκότητα του Νοσοκομείου και να μη χρειαστεί να περιμένει επί ώρες σε ουρές -απασχολώντας το προσωπικό- όταν έχει για παράδειγμα εμετό ή διάρροια».

Στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης θα εξυπηρετηθεί γρήγορα. Ή θα μείνει στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας ή μετά τη διάγνωση μπορεί να κριθεί έτοιμος να γυρίσει σπίτι του ή, αν είναι σοβαρότερη η κατάστασή του και χρήζει ειδικού, θα σταλεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και μάλιστα με ειδικό σημείωμα ώστε να απευθυνθεί αμέσως στον εξειδικευμένο γιατρό χωρίς να αναμένει στα Επείγοντα.

Αξίζει να επισημανθεί εκ νέου ότι το ΠΕΔΥ, εκτός του ότι λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο από τις 8 Σεπτεμβρίου, είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες, οι οποίοι εξετάζονται δωρεάν, ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey