«Δεν έχεις φιλότιμο να πληρώσεις για να γεννήσει η γυναίκα σου;»

03/03/2015 - 14:21

Συνελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι γιατρός μαιευτήρας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης μετά από έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν επάνω του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία νωρίτερα φέρεται να είχε παραλάβει ο ίδιος από το σύζυγο γυναίκας προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση με καισαρική τομή.

Συνελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι γιατρός μαιευτήρας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης μετά από έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν επάνω του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία νωρίτερα φέρεται να είχε παραλάβει ο ίδιος από το σύζυγο γυναίκας προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση με καισαρική τομή.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στην οποία μεταφέρθηκε, του απαγγέλθηκε η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή που πήρε η δίκη για την υπόθεση για τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί προσωπικά και ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έδωσε εντολή ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται νομικά για αυτές τις περιπτώσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως πρόθεση του Υπουργείου ήταν να βγει σε διαθεσιμότητα ο γιατρός μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η εντολή, μάλιστα, για τη διαθεσιμότητα αναμενόταν να είχε φτάσει στο Βοστάνειο μέχρι αργά χθες στο μεσημέρι.

Ωστόσο, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν είχε γίνει καμμία ανακοίνωση και για την όποια ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση, γινόταν παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Τι έγινε
Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας αναφέρει πως η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης δέχθηκε καταγγελία από σύζυγο επιτόκου που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, ο κατόπιν συλληφθείς γυναικολόγος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει τον τοκετό.

Μετά την ολοκλήρωση του τοκετού, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο καταγγέλλων παρέδωσε στο γυναικολόγο το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, και μετά από έρευνα από τους αστυνομικούς, το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή του γιατρού και κατασχέθηκε, ενώ ο γιατρός, όπως ο νόμος ορίζει, συνελήφθη.
Χαρακτηριστικά ανέφερε χθες στο «Ε» ο καταγγέλλων: «Ο γιατρός παρακολουθούσε τη σύζυγό μου από τις πρώτες μέρες της κύησης και πραγματικά υπήρχε άψογη συνεργασία. Δε μας είχε ζητήσει τίποτα, ούτε υπήρχε κάτι που να μας προβλημάτισε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η γυναίκα μου βρισκόταν στο Νοσοκομείο, όπου είχε ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού με τη διαδικασία των λεγόμενων τεχνητών πόνων. Στις 6 το απόγευμα, προσήλθε στο Νοσοκομείο ο γιατρός, τη βρήκε στο δωμάτιό της και της ζήτησε λεφτά.

Έκπληκτη η γυναίκα μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε τι είχε συμβεί. Μετά από μία ώρα περίπου, πήγα στο Νοσοκομείο και αναζήτησα το γιατρό, αλλά είχε φύγει. Ήμουν πραγματικά θυμωμένος και απελπισμένος με αυτό που είχε γίνει. Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Είπα όλα όσα είχαν γίνει σε αστυνομικό της Ασφάλειας και εκείνος με ρώτησε ποιο ήταν το ποσό που μου είχε ζητήσει ο γιατρός. Απάντησα πως δεν ήξερα και τότε με έβαλαν και πήρα τηλέφωνο μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα στο γιατρό και τον ρώτησα. Αυτός μού απάντησε πως το ποσό που ζητούσε, ήταν 250 ευρώ και του είπα ότι είναι πολλά για μένα και ότι δεν μπορώ να τα βρω. Τότε ο γιατρός μού είπε πως θα έπρεπε να έχω λίγο φιλότιμο και για το παιδί μου να είχα φροντίσει να βρω τα λεφτά.

Όλη τη συνομιλία την άκουγαν οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια είπα στο γιατρό ότι θα τα φέρω τα χρήματα και με διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινούσε αμέσως την εγχείρηση. Οι αστυνομικοί μού έδωσαν τα χρήματα και τα έδωσα στο γιατρό αμέσως μετά το χειρουργείο. Στη συνέχεια, μπήκαν στο γραφείο του οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν».

Επιβεβαιώνεται…
Τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος επιβεβαιώνουν και αστυνομικές πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του νεογνού είναι άνθρωπος του μεροκάματου και δουλεύει διανομέας προκειμένου να ζήσει την οικογένειά του.

«Όλα αυτά βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα και πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, της οποίας τα κίνητρα σύντομα θα αποκαλυφθούν», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου γιατρού Παναγιώτης Τσακύρης, ο οποίος και προσέθεσε: «Καταθέσαμε μήνυση κατά του καταγγέλλοντος για συκοφαντική δυσφήμηση.

Θεωρούμε βέβαιο πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει φως στην υπόθεση και θα αποκαλύψει πως όλα αυτά έχουν στόχο να αμαυρώσουν την πολύχρονη παρουσία του πελάτη μου κατά την οποία τίμησε και τιμά το λειτούργημα του ιατρού».

Συνεδριάζουν…
Συνεδρίαση προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα, πραγματοποίησε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου μετά από απαίτηση μελών του διοικητικού του συμβουλίου.

Με τη σειρά της, η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου εξέδωσε χθες ανακοίνωση, με την οποία «καταδικάζει το περιστατικό παθητικής δωροδοκίας συγκεκριμένου γιατρού του Νοσοκομείου μας, από συγγενή ασθενούς, και καταγγέλλει κάθε τέτοια συμπεριφορά.

Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της διάλυσης από τη συνεχιζόμενη πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και ο καθημαγμένος λαός μας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι πρόκληση κάποιοι να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας».

Ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Κουνέλλης, δήλωσε χθες στο «Ε»: «Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι θα εξετασθεί και υπηρεσιακώς.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω, είναι πως τέτοια λυπηρά περιστατικά δεν είναι ικανά να αμαυρώσουν τη συνολική εικόνα της Κλινικής μας και του Νοσοκομείου μας, όπου δεκάδες γιατροί καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ήθος και αξιοπρέπεια».

Και η «Χρυσή Αυγή»
Ανακοίνωση για το περιστατικό με Δελτίο Τύπου εξέδωσε και η «Χρυσή Αυγή». Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε δημοσίως τοποθετηθεί υπέρ της συγκεκριμένης οργάνωσης, της οποίας υπήρξε τοπικό στέλεχος όταν αυτή πρωτοεμφανίστηκε στο νησί.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, «ο συγκεκριμένος γιατρός αποπέμφθηκε από την Τοπική Οργάνωση Λέσβου (σ.σ. της «Χρυσής Αυγής») προ τριετίας, διότι ήταν γαλουχημένος με τις παλαιοκομματικές πρακτικές τής Ν.Δ. από όπου και ιδεολογικά προέρχεται.

Στο μεταξύ, το νεογνό το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας και παραμένει νοσηλευόμενο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για βρέφη.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από τους γιατρούς ο πατέρας του, η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει για νοσηλεία στην Εντατική για άγνωστο ακόμα αριθμό ημερών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey