Κατέβασε ρολά η 2η ΥΠΕ και κέντρα υγείας και ΠΕΔΥ κρέμονται από μια κλωστή

Γραφειοκρατία ή ολιγωρία;

21/01/2015 - 14:18

Χωρίς εφημερίες, χωρίς καθαριότητα και χωρίς τα απαραίτητα λειτουργικά έχουν ξεμείνει τα κέντρα υγείας του νησιού, αλλά και το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, που, απευθυνόμενο στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, όπου υπάγεται, εντοπίζει ακόμα περισσότερα προσκόμματα.

Χωρίς εφημερίες, χωρίς καθαριότητα και χωρίς τα απαραίτητα λειτουργικά έχουν ξεμείνει τα κέντρα υγείας του νησιού, αλλά και το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, που, απευθυνόμενο στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, όπου υπάγεται, εντοπίζει ακόμα περισσότερα προσκόμματα.

Έχουμε αναφερθεί αρκετά προσφάτως στο γεγονός ότι η 2η ΥΠΕ έχει στις αρμοδιότητές της κέντρα υγείας και ΠΕΔΥ από την 1η Ιανουαρίου 2015. Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου, στο οποίο υπάγονταν μέχρι πρότινος οι μονάδες, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων και των σχετικών εγγράφων, οι αρμόδιοι όμως φάνηκαν… αναρμόδιοι!

Από την 1η Ιανουαρίου δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας, αφού δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες συμβάσεις, με αποτέλεσμα οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί να καθαρίζουν εθελοντικά τους χώρους, στους οποίους παρευρίσκονται εκατοντάδες άτομα καθημερινά.

Ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, απευθύνθηκε αρμοδίως, δηλαδή στη 2η ΥΠΕ, για να ενημερωθεί.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με το νέο μεν, δυσνόητο δε καθεστώς, για τη σύναψη σύμβασης απαιτείται να σταλεί αίτημα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης -το οποίο υποτίθεται ότι έχει βγει από το κάδρο. Αφού εξεταστεί το αίτημα, θα πρέπει να μεταβιβαστεί στη 2η ΥΠΕ, η οποία με τη σειρά της θα το εξετάσει και θα απαντήσει στο Νοσοκομείο, το οποίο θα απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης.

Παρά τα μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια, και αυτή η διαδικασία έχει γίνει, αλλά δεν έχει υπάρξει φως στο τούνελ με τις συμβάσεις. Μάλιστα, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και εμείς με τη 2η ΥΠΕ, αλλά φαίνεται ότι εν όψει εκλογών, έχει κυριολεκτικά κατεβάσει ρολά και περιμένει να οριστεί νέα κυβέρνηση.

Ούτε συνταγογράφηση;
Αυτό φαίνεται ότι αναμένει και για το αίτημα του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης για τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση, αφού στελέχη τής ΔΥΠΕ επικαλούνται το ότι δεν υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος για να υπογράψει.

Μέρα με τη μέρα, βέβαια, εκτός από την υπομονή του υγειονομικού προσωπικού σε ΠΕΔΥ, αλλά και σε κέντρα υγείας, τελειώνουν και τα αναλώσιμα. Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι μικρό να λείπει μελάνι και χαρτί για τον εκτυπωτή, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πώς θα γίνεται η συνταγογράφηση των ασφαλισμένων!

Ούτε εφημερίες;
Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις υγειονομικές μονάδες, με τους προϊσταμένους τους να επικοινωνούν μεταξύ τους μήπως κάποιος «έπιασε γραμμή» με τη ΔΥΠΕ που τους έχει όλους συνδέσει με… Κάιρο. Όπως είχαμε αναδείξει προσφάτως, το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και στην οργάνωση των εφημεριών.

Οι γιατροί έχουν μπει κυριολεκτικά στον αυτόματο, ορίζοντας οι ίδιοι βάρδιες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κάποιος «τυχερός» έπιασε γραμμή και επικοινώνησε με στελέχη τής ΔΥΠΕ για το θέμα, τα οποία φέρεται να του απάντησαν: «Μην κάνετε τον κόπο να μας στέλνετε για να σας εγκρίνουμε εφημερίες, γιατί δεν υπάρχει κανένας να τις εξετάσει»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey