Εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης Δήμου - ΚΕΘΕΑ για την ανακαίνιση του παλιού ξενώνα «Ελπίς»

Νέο «σπίτι» τού ΚΕΘΕΑ

17/12/2014 - 14:39

Την πολυπόθητη εξέλιξη της έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του νέου «σπιτιού» τους, που περίμεναν με ανυπομονησία εδώ και πολύ καιρό, πληροφορήθηκαν με ικανοποίηση μετά την ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σύλλογος Γονέων και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης.

Την πολυπόθητη εξέλιξη της έναρξης των εργασιών ανακαίνισης του νέου «σπιτιού» τους, που περίμεναν με ανυπομονησία εδώ και πολύ καιρό, πληροφορήθηκαν με ικανοποίηση μετά την ομόφωνη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σύλλογος Γονέων και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης.

Το σώμα ενέκρινε στην προχθεσινή του συνεδρίαση την υπογραφή σύμβασης του ΚΕΘΕΑ με το Δήμο για την ανακαίνιση του χώρου όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος οι υπηρεσίες του ξενώνα «Ελπίς» και καλύπτει το κόστος του ενοικίου του ο Δήμος Λέσβου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων τού ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, Μαρία Γεωργαντή, εξέφρασε στο «Ε» την ικανοποίησή της για την πλήρωση ενός αιτήματος ετών, που μπορεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και τη λειτουργία ενός κέντρου με πολύ μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και ειδικότερα στα εξαρτημένα από τις ουσίες άτομα.

Το κόστος της ανακαίνισης του κτηρίου που βρίσκεται απέναντι από το Γενί Τζαμί στην Ερμού, φτάνει τις 60.000 ευρώ και προέρχεται από χρήματα που διαθέτει το ίδιο το ΚΕΘΕΑ.

Αναγκαιότητα ετών
Ακριβέστερα, βέβαια, η χρηματοδότηση ανακαίνισης ή κατασκευής υποδομών για τα ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα προέρχεται από σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Λάτση, που κατανεμήθηκε με το προαναφερθέν ποσό στη Μυτιλήνη.

Με την υπογραφή σύμβασης, ο Δήμος ουσιαστικά παραλαμβάνει τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για αυτή την ανακαίνιση και μέσω της τεχνογνωσίας των τεχνικών υπηρεσιών του, θα δημοπρατήσει το έργο και θα αναλάβει την επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων τού ΚΕΘΕΑ, στο νέο «σπίτι» του Κέντρου στη Μυτιλήνη προβλέπονται ξεχωριστοί χώροι για τις συνεδρίες των ομάδων, αλλά και χώροι υγιεινής και φροντίδας των μελών του.

Το αίτημα, λοιπόν, κατά την ίδια για τη λειτουργία τού ΚΕΘΕΑ σε ένα μεγαλύτερο χώρο, που να καλύπτει πράγματι τις λειτουργικές του ανάγκες, είναι κοντά στο να γίνει μετά από χρόνια πραγματικότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονέων μέσω χορηγιών έχει εξασφαλίσει υλικά, όπως μπογιές, για να ξεκινήσουν άμεσα οι πρώτες παρεμβάσεις.

Ομόφωνη απόφαση
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με το Στρατή Γεωργαντή, υπάλληλο του Δήμου, που εκπροσώπησε και το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, να υποστηρίζει στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, για να μη χαθεί και η επιχορήγηση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ομόφωνα στην άμεση προώθηση των διαδικασιών, με την Ντίνα Κοτζαδημητρίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να επισημαίνει ότι θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να υποστηρίξει μία τόσο σημαντική δομή.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση της Χρυσούλας Ζωγράφου του «Άλλου Δρόμου», που χαρακτήρισε «υποκριτικό» το να εγκρίνεται από το σώμα απλά μία τέτοια απόφαση και να μην ασχολείται κανείς με τα αίτια που γεννάνε τα προβλήματα με τα ναρκωτικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey