Στο ΠΕΔΥ Λήμνου

Λύση με… ένα γιατρό!

10/10/2014 - 14:36

Χωρίς γιατρό έχει ξεμείνει το ΠΕΔΥ της Λήμνου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έληξε η σύμβαση της μοναδικής γιατρού που υπηρετούσε εκεί.

Χωρίς γιατρό έχει ξεμείνει το ΠΕΔΥ της Λήμνου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έληξε η σύμβαση της μοναδικής γιατρού που υπηρετούσε εκεί.

Τα προβλήματα των ασφαλισμένων δε λύνονταν ούτε στο Νοσοκομείο, που επίσης αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις, οι οποίες έχουν επισημανθεί και από την Ένωση Γιατρών Λέσβου τού ΕΣΥ.

Φως στην άκρη τού τούνελ φαίνεται όμως, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κυριακή 12 Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου τού 2014 αναμένεται να τοποθετηθεί γιατρός. Μάλιστα ο γιατρός φεύγει από το Κέντρο Υγείας…

Περιστερίου στην Αθήνα, για να καταφτάσει στη Λήμνο!
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι έχουν προκηρυχθεί και επτά θέσεις για το Νομό Λέσβου, μεταξύ των οποίων δύο για το ΠΕΔΥ της Λήμνου.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση έως την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για διαδικασία-εξπρές του Υπουργείου Υγείας, παρ’ ότι άργησε αρκετούς μήνες, αφού άμεσα προβλέπεται η ένταξη του νέου ιατρικού προσωπικού.

Επίσης, όπως αναφέρει και ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, οι επικουρικοί γιατροί θα αποτελέσουν «μία μεγάλη ανάσα» για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, καθώς σήμερα το ΠΕΔΥ δε λειτουργεί με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί εξ αρχής ση Μυτιλήνη, πόσο μάλλον στη Λήμνο!

Για το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης προβλέπονται επτά θέσεις νέων γιατρών, δύο καρδιολόγοι, ένας παθολόγος, ένας ακτινολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας παιδίατρος και ένας οφθαλμίατρος, και για τη Λήμνο δύο θέσεις, μία παθολόγου και μία παιδιάτρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey