Έως 15 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Έρχονται 7 γιατροί στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης

01/10/2014 - 15:11

Ανακοινώθηκε -επιτέλους-, το απόγευμα της Δευτέρας, η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 900 επικουρικών ιατρών, μεταξύ των οποίων επτά για τη Λέσβο και δύο για τη Λήμνο, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ανακοινώθηκε -επιτέλους-, το απόγευμα της Δευτέρας, η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 900 επικουρικών ιατρών, μεταξύ των οποίων επτά για τη Λέσβο και δύο για τη Λήμνο, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των επικουρικών γιατρών, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για διαδικασία-εξπρές του Υπουργείου Υγείας, παρ’ ότι άργησε αρκετούς μήνες, αφού άμεσα προβλέπεται η ένταξη του νέου ιατρικού προσωπικού. Επίσης, όπως αναφέρει και ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, οι επικουρικοί γιατροί θα αποτελέσουν «μία μεγάλη ανάσα» για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας, καθώς σήμερα το ΠΕΔΥ δε λειτουργεί με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί εξ αρχής.

Και απογευματινή βάρδια
Για το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης προβλέπονται επτά θέσεις νέων γιατρών, δύο καρδιολόγοι, ένας παθολόγος, ένας ακτινολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας παιδίατρος και ένας οφθαλμίατρος, και για τη Λήμνο δύο θέσεις, μία παθολόγου και μία παιδιάτρου.

«Ευελπιστώ να υπάρξει ενδιαφέρον και να καλυφθούν για το καλό των κατοίκων του νησιού μας. Έτσι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και την απογευματινή βάρδια σε περίπου ένα μήνα», διαπιστώνει στο «Ε» ο κ. Χατζηγιάννης.

Σε πενθήμερη βάση, το ιατρικό προσωπικό τού ΠΕΔΥ διαθέτει έναν πνευμονολόγο, ένα γυναικολόγο, έναν οδοντίατρο, ένα μικροβιολόγο και έναν κυτταρολόγο, οι οποίοι προέρχονται από το ΙΚΑ, και έναν επιμελητή Α΄ Γενικής Ιατρικής και μία επιμελήτρια Α΄ Παθολογίας τού ΕΣΥ, οι οποίοι ανήκαν στα κέντρα υγείας.

Με τον «έξτρα» καρδιολόγο που προκηρύχθηκε, έναν παθολόγο και ένα μικροβιολόγο, «μπορεί να δημιουργηθεί ένα σωστό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και έτσι με την κάλυψη των θέσεων, θα μπορούμε να λειτουργούμε έως τις 7 το βράδυ», προσέθεσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Για ραντεβού
Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στο ΠΕΔΥ γίνεται με διάφορους τρόπους. Κατ’ αρχήν, με τηλεφωνικό ραντεβού από τα τετραψήφια νούμερα πανελλαδικής χρήσης. Μπορούν όμως οι ενδιαφερόμενοι να παρακάμψουν την «ακριβή επικοινωνία», καθώς τίθεται η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας με αστική χρέωση στο 22510 21068, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Επίσης μπορούν να κλείνουν ραντεβού περνώντας από τη γραμματεία της Μονάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey