Τέσσερα ψηφοδέλτια για τον Ιατρικό Σύλλογο

12/09/2014 - 23:33

Μία σημαντική πολιτική μάχη για τον Ιατρικό Σύλλογο και σε πολύ δύσκολους καιρούς για την Υγεία, θα δώσουν υποψήφιοι από τέσσερα αντίπαλα ψηφοδέλτια την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.

Μία σημαντική πολιτική μάχη για τον Ιατρικό Σύλλογο και σε πολύ δύσκολους καιρούς για την Υγεία, θα δώσουν υποψήφιοι από τέσσερα αντίπαλα ψηφοδέλτια την Κυριακή 12 Οκτωβρίου. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε χτες το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατεβούν σε διαφορετικά «στρατόπεδα» ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Προβέτζας, ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής, Μάκης Αξιώτης, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Δημοσθένης Ανδρεάδης, και ο ειδικός παθολόγος Νάσος Γαλής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος μπορεί να ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, και μάλιστα γι’ αυτόν το λόγο είχε προτείνει να κατατεθεί ένα ενιαίο και κοινό ψηφοδέλτιο στον Ιατρικό Σύλλογο, οι αντίπαλοί του ωστόσο που τον εγκαλούν ότι στηρίζεται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν την ίδια άποψη.

Πέρα από τον κ. Προβέτζα που κατέρχεται υποψήφιος με την «Ιατρική Ενότητα Λέσβου», ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιο του Μάκη Αξιώτη, το Κ.Κ.Ε. το ψηφοδέλτιο του Νάσου Γαλή «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιο του προέδρου της Ένωσης Γιατρών Λέσβου τού ΕΣΥ, Δημοσθένη Ανδρέαδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ψηφοδέλτιο κατεβαίνει, με τίτλο «Αριστερή Συνεργασία Ιατρών», όπως το πανελλαδικό σχήμα στους γιατρούς που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τέλος, πέρα από τον κ. Ανδρεάδη περιλαμβάνει και άλλο μέλος τού Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών, το γενικό γραμματέα και διευθυντή του Κέντρου Υγείας Άντισσας, Στρατή Παυλή.

 

Ο Παναγιώτης Προβέτζας

Υποψηφιότητες

Ειδικότερα, μέχρι χτες το απόγευμα, που δεν είχαν κατατεθεί όλες οι υποψηφιότητες, τα ονόματα που είχαν «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο του κ. Προβέτζα για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ήταν αυτά των Μπάμπη Ανιτσάκη, Πολύδωρου Αμπατζή, Γιώργου Ψάνη, Γιώργου Κούσκου, Στρατή Ταπανλή, Στέλιου Ορφανουδάκη, Θάλειας Ανδριάνη και σε άλλες θέσεις των Λούλας Ξένου, Δημήτρη Γεωργαντέλλη, Φώτη Παπαλυσάνδρου, Γιώργου Μαριόλα, Στρατή Κούσκου. Υπολογίζεται η «Ιατρική Ενότητα Λέσβου» να καταρτίζει το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο και απευθύνεται επίσης, λόγω των ονομάτων που την απαρτίζουν, σε μία ευρεία γκάμα ειδικοτήτων γιατρών.
Στο ψηφοδέλτιο του κ. Αξιώτη, περιλαμβάνονται επίσης, μεταξύ άλλων, οι Νικόλαος Ράλλης, Ευθύμιος Βιόλας και Στρατής Γιαννίκος. Στο ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Συνεργασίας Ιατρών», εκτός των κ.κ. Ανδρεάδη και Παυλή, περιλαμβάνεται και ο αγροτικός ιατρός Στύψης, Αχιλλέας Γεωργόπουλος. Δεν έγινε κατορθωτό να επικοινωνήσουμε με τα μέλη της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνηση Ιατρών», αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι και η Ζηνοβία Κακναβάτου θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο.

«Τα προβλήματα είναι όλων των γιατρών»

«Εμείς θέλαμε ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο για τον Ιατρικό Σύλλογο, γιατί τα προβλήματα δεν είναι κομματικά, αλλά όλων των γιατρών. Πεποίθησή μας είναι ότι ο Σύλλογος μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα απ’ ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια και αν εκλεγούμε, σκοπεύουμε να δράσουμε όχι μόνο συνδικαλιστικά, αλλά και επιστημονικά. Δυστυχώς, λόγω των δύσκολων καιρών που πέρασε ο κλάδος, δεν έγιναν αυτό το διάστημα όσες ημερίδες θα θέλαμε, αλλά η κατάσταση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ήταν πρωτόγνωρη», λέει στο «Ε» ο κ. Προβέτζας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνει τη σπουδαιότητα του ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, «μετά από τις καίριες παρεμβάσεις του διοικητικού συμβουλίου, έλαβε υπόψη του και πλέον αναφέρεται στη νησιωτική Ελλάδα, που το προηγούμενο διάστημα είχε παραμερίσει».

Σε σχέση με τις εγκλήσεις των αντιπάλων του ότι το ψηφοδέλτιο στηρίζεται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Προβέτζας απαντά: «Εμείς θέλαμε, και με το ψηφοδέλτιο που καταρτίσαμε το καταφέραμε, να εκπροσωπούμε όλες τις τάξεις του ιατρικού κλάδου, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, τους ελεύθερους επαγγελματίες και εκείνους της περιφέρειας του νησιού. Τα ονόματα του ψηφοδελτίου αποδεικνύουν ότι απαρτιζόμαστε από άτομα διαφόρων και διαφορετικών πεποιθήσεων».

 

Ο Μάκης Αξιώτης

«Όταν συνόδευε τον κ. Φούχτελ, ήταν ακομμάτιστος;»

«Η ενότητα στηρίζεται από τις πολιτικές θέσεις και το πολιτικό πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού. Τι σόι ενότητα επικαλείται ο κ. Προβέτζας και πώς είναι ακομμάτιστος, εφόσον πριν λίγο καιρό συνόδευε τον κ. Φούχτελ στο Κέντρο Υγείας Καλλονής;», ανέφερε στο «Ε» ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, Στρατής Παυλής, αναφορικά με την πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου για κοινή κάθοδο. Σε ό,τι αφορά στο κατέβασμα της «Αριστερής Συνεργασίας Ιατρών» για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου, ο κ. Παυλής αναφέρει: «Θέλουμε να εκφραστεί και να καταγραφεί το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη πορεία στα θέματα της Υγείας και της κοινωνίας, το μαχόμενο μέρος των γιατρών να συσπειρωθεί σε ένα κίνημα πολιτικοποιημένο ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε η Υγεία να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».

«Εγώ δεν κρύβω ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Μάκης Αξιώτης προέβη σε μια αρκετά περιεκτική δήλωση: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε πολίτες. Κάθε κίνηση είναι πολιτική. Κι εγώ δεν κρύβω ότι είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος βλέπει ότι το κόμμα του διαλύει την Υγεία, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey