Μερίδα του προϋπολογισμού μετακομίζει στα κέντρα υγείας

Μείον 1 εκατ. ευρώ στο Βοστάνειο

05/09/2014 - 16:36

Να κάνουν… κράτει στα έξοδα, παρέχοντας όμως ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, συμβούλεψε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων κατά τη συνάντηση που είχαν και στην οποία παρευρέθηκε και ο διοικητής του Βοστανείου, 

Να κάνουν… κράτει στα έξοδα, παρέχοντας όμως ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, συμβούλεψε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων κατά τη συνάντηση που είχαν και στην οποία παρευρέθηκε και ο διοικητής του Βοστανείου, Βασίλης Μουζάλας, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα. Το πώς θα γίνει αυτό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με δεδομένο ότι ο επόμενος προϋπολογισμός του θα πετσοκοπεί κατά ένα εκατομμύριο ευρώ για να… μετακομίσει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου που θα διαχειρίζεται από τις αρχές τού 2015 τα κέντρα υγείας, είναι κάτι που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, σε προβληματισμό θα πρέπει να μπουν και τα στελέχη των Κέντρων Υγείας, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η σχετική δομή που θα ασχολείται με την οικονομική τους ενίσχυση.

Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι σχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και των ασθενών με το Υπουργείο Υγείας, κατά τη σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, την υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, και το γενικό γραμματέα, Βασίλη Κοντοζαμάνη, οι διοικητές ενημερώθηκαν για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ, ενώ έλαβαν αυστηρές οδηγίες να «τρέξουν» τις κρίσεις των νοσοκομειακών γιατρών που εκκρεμούν από το 2010. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 2.500 νοσηλευτών και σε πρώτη φάση 200 γιατρών για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ προωθείται και η πρόσληψη 900 γιατρών για το ΠΕΔΥ, χωρίς όμως να τεθεί χρονοδιάγραμμα.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας, δήλωσε στο «Ε» ότι επρόκειτο για μία «σημαντική συνάντηση». Κι αυτό γιατί -όπως τόνισε- «αλλάζουν οι δομές, αλλά και οι προϋπολογισμοί. Θα πρέπει να κρατήσουμε σε καλό επίπεδο την παροχή υπηρεσιών υγείας, εξοικονομώντας την ίδια ώρα πόρους. Επίσης, επισημάνθηκε ότι ο προϋπολογισμός θα είναι μειωμένος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή θα ανέλθει στα 11,5 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς το ποσό αυτό θα μεταφερθεί στη 2η ΥΠΕ για τις ανάγκες των κέντρων υγείας που από τον επόμενο χρόνο μπαίνουν στην αρμοδιότητά της».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey