Θα τα ψάλουν σήμερα στο διοικητή του Νοσοκομείου

«Όχι» στις μετακινήσεις γιατρών στη Λήμνο

05/09/2014 - 16:32

Νέα διαμαρτυρία οργανώνουν για σήμερα τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου, που ετοιμάζουν κινητοποίηση στο γραφείο του διοικητή στις 11 το πρωί ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών στη Λήμνο, η οποία… «ασθενεί» σε επίπεδο υπηρεσιών υγείας.

Νέα διαμαρτυρία οργανώνουν για σήμερα τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέσβου, που ετοιμάζουν κινητοποίηση στο γραφείο του διοικητή στις 11 το πρωί ενάντια στις μετακινήσεις γιατρών στη Λήμνο, η οποία… «ασθενεί» σε επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Την αναγκαιότητα προσλήψεων γιατρών επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Δήμος Ανδρεάδης, ενάντια στα «προσωρινά μπαλώματα», ενώ ο διοικητής του Βοστάνειου, Βασίλης Μουζάλας, «υπενθυμίζει» τη διασύνδεση των δύο Νοσοκομείων και την αναγκαιότητα κάλυψης των ελλείψεων στη Λήμνο.

Για… πεπατημένη κάνει λόγο η Ένωση Γιατρών από πλευράς διοίκησης, που μετακινεί για μια ακόμα φορά γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στο Νοσοκομείο Λήμνου. Συγκεκριμένα μία παθολόγος μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λήμνο, και όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Μουζάλας, η μετακίνηση έγινε γιατί η διευθύντρια της Λήμνου έπρεπε να λείψει εκτάκτως στην Αθήνα. Σε «μπαλώματα» αναφέρονται οι γιατροί αναφορικά με την κάλυψη των τραγικών ελλείψεων του Νοσοκομείου της Λήμνου. Ας σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρία για τον ίδιο λόγο οι γιατροί.

«Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας το πρόβλημα. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στο Βοστάνειο και τα κέντρα υγείας της Λέσβου, που ήδη υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών. Αναστατώνει την οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που μετακινούνται στη Λήμνο και τον Άι-Στράτη παρά τη θέλησή τους, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από το σπίτι τους», αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, που επισημαίνει ότι με τη μετακίνηση οδηγούνται σε λειτουργική κατάρρευση και τα δύο ιδρύματα.

«Κανένας γιατρός δεν μπορεί να υπηρετεί σε νοσοκομεία δύο νησιών και να εξαναγκάζεται να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις πάγιες ελλείψεις. Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί αντικίνητρο για την επιλογή των δύο Νοσοκομείων από νέους συναδέλφους», προσθέτει σχετική ανακοίνωση.

«Κίνητρα για τη Λήμνο»

Στην επίκληση της διασύνδεσης από τον κ. Μουζάλα, η Ένωση απαντά ότι «η διασύνδεση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο». Επίσης, ο πρόεδρος, Δήμος Ανδρεάδης, κάνοντας λόγο για «διαλυτική» πολιτική, επισημαίνει στο «Ε»: «Το πάγωμα των προσλήψεων στην Υγεία, οι εξευτελιστικοί μισθοί, οι συνθήκες διάλυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας και η αιμορραγία των νέων γιατρών στο εξωτερικό, έχουν αφήσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών χωρίς γιατρούς και προσωπικό. Η πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βλάπτει το δημόσιο σύστημα υγείας και θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί». Επίσης συμπληρώνει ότι «στη Λήμνο δεν πήγε επικουρικός γιατρός γιατί η αμοιβή είναι ελάχιστη» και στο πλαίσιο αυτό αντέτεινε τη δημιουργία «θετικών κινήτρων για προσέλκυση γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας».

«Από τους εννιά, ούτε ένας;»

Εξηγώντας την απόφαση για μετακινήσεις, ο κ. Μουζάλας ανέφερε στο «Ε»: «Η διευθύντρια στη Λήμνο, αντί οκτώ εφημεριών, όπως προβλέπεται, κάνει 30 το μήνα για να καλύψει τις ελλείψεις, και έχει τέσσερα παιδιά. Ζήτησε εκτάκτως για προσωπικούς λόγους να μεταβεί στην Αθήνα. Εφόσον τα νοσοκομεία είναι διασυνδεόμενα, δεν μπορεί ένας γιατρός από τους εννιά παθολόγους που διαθέτει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης να μεταφερθεί;»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey