Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού

63 κρούσματα και 87 συνολικά σε καραντίνα στον Καρά Τεπέ

17/05/2021 - 14:02 Ενημερώθηκε 17/05/2021 - 22:44

63 κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στον πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, ενώ 87 είναι συνολικά τα άτομα εκείνα που έχουν μπει σε καραντίνα.

Θυμίζουμε ότι αρχές του Μάη είχαν εκδηλωθεί τα πρώτα κρούσματα στην δομή, χωρίς ωστόσο κάποιος από τους νοσούντες να έχει αρρωστήσει βαριά και να χρειάζεται να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. 

Στο πλαίσιο κατά της διασποράς του ιού στην κοινότητα ο πληθυσμός ενημερώνεται ότι θα πρέπει να διατηρεί τις αποστάσεις και να φοράει μάσκες. Στα λίγα άτομα που προγραμματίζεται να βγουν την ημέρα θα πρέπει να έχει γίνει Μοριακή Μέθοδος Ανάλυσης (PCR) τα αποτελέσματα της οποίας να είναι αρνητικά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι βγαίνουν, ανά ομάδες, 500 με 600 άτομα συνολικά την ημέρα.

Σε ότι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ο σχεδιασμός της εφαρμογής του εμβολιασμού. Αυτό που αναμένεται τις επόμενες ημέρες είναι οι δόσεις των εμβολίων για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey