Την παραμονή του ειδικευόμενου γιατρού Παθολογίας ζήτησαν οι φορείς της Λήμνου

Κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο

13/08/2014 - 21:26

Σε νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται από χθες οι Νοσοκομειακοί Γιατροί και οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λήμνου, λόγω των προβλημάτων υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής.

Σε νέες κινητοποιήσεις βρίσκονται από χθες οι Νοσοκομειακοί Γιατροί και οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λήμνου, λόγω των προβλημάτων υποστελέχωσης της Παθολογικής Κλινικής.

Όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί, όταν η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Αγγελική Βουτσά, κάλεσε στο χώρο του Νοσοκομείου σωματεία, ενώσεις και φορείς για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παθολογική Κλινική, μετά την άρνηση - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - της διοικήτριας του Νοσοκομείου, Ισμήνης Λυμπέρη, να υπογράψει τη συνέχιση της σύμβασης σε ειδικευόμενο γιατρό, η οποία λήγει μέσα στον Αύγουστο, για άλλους έξι μήνες.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο Νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης, ζήτησε συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στην τελετή των εγκαινίων της πολυθρόνας-κρεβάτι για τους νεφροπαθείς που δώρισε ο μητροπολίτης Λήμνου.

Μετά από λίγη ώρα, η κ. Λυμπέρη συναντήθηκε με τους συγκεντρωμένους στο προαύλιο του Νοσοκομείου, όπου στη συζήτηση που ακολούθησε επικράτησε ένταση, καθώς η ίδια δεν έδινε τις απαντήσεις που ζητούσαν οι διοικήσεις των σωματείων, επικαλούμενη οδοντιατρικό πρόβλημα.

Ζητούμενο, το... αυτονόητο
Το αίτημα της υπογραφής για την παραμονή του ειδικευόμενου γιατρού στην Παθολογική Κλινική, ώστε για έξι επιπλέον μήνες να υπάρχει και δεύτερος γιατρός, δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση να συνεχιστεί και χθες στο γραφείο της διοικήτριας.

Οι συγκεντρωμένοι προειδοποίησαν τη διοικήτρια του Νοσοκομείου ότι δε θ’ αποχωρούσαν εάν δεν υπέγραφε την παράταση της σύμβασης του ειδικευόμενου γιατρού Παθολογίας, ενώ στη συνέχεια η ίδια φάνηκε να υποχωρεί, δίνοντας υπόσχεση ότι εντός της ημέρας θα υπέγραφε τη σύμβαση.

Αργά χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, δήλωσε: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο. Προς το παρόν φαίνεται να κερδίζουμε την παράταση της θητείας του ειδικευόμενου Παθολογίας, αλλά το κύριο αίτημά μας είναι η προκήρυξη μόνιμων θέσεων παθολόγου και χειρουργού».

Περαιτέρω υποβάθμιση
Εν τω μεταξύ, για το συγκεκριμένο πρόβλημα κατέθεσε χθες ερώτηση στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, τονίζοντας: «Παρά τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο της Λήμνου, το οποίο το τελευταίο διάστημα λειτουργεί με έναν παθολόγο και ένα γενικό χειρουργό, η αναπληρώτρια διοικήτρια, κ. Ισμήνη Λυμπέρη, κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίσει περισσότερο το Νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον κ. Ζερδελή, «η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λήμνου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό χάρη στην αυταπάρνηση και το υψηλό ήθος της μοναδικής παθολόγου ιατρού, κ. Αγγελικής Βουτσά, και η μη υπογραφή της παράτασης του ειδικευόμενου ιατρού αποτελεί ξεκάθαρα απόφαση υποβάθμισης και δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου και είναι εναντίον του προσωπικού της Κλινικής».

Τέλος, ο κ. Ζερδελής ζητά από τον υπουργό Υγείας να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να υπογραφεί από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Λήμνου η παράταση του ειδικευόμενου ιατρού της Παθολογικής Κλινικής τού Γ.Ν.-ΚΥ Λήμνου Νικόλαου Κοϊνάκη, ο όποιος επιθυμεί να παραμείνει στην Κλινική, ενώ δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος για τη θέση αυτή.

Επίσης, ζητά να προσληφθούν άμεσα τουλάχιστον ένας ακόμη μόνιμος παθολόγος και ένας μόνιμος γενικός χειρουργός στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey