Το Νοσοκομείο της Λήμνου σε πρόγραμμα εθελοντικής ιατρικής προσφοράς

«Απόβαση» φοιτητών Ιατρικής

09/07/2014 - 14:55

Πέντε φοιτητές της Ιατρικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά», θα προσφέρουν επί 40 ημέρες τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Πέντε φοιτητές της Ιατρικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ακριτικά Νησιά», θα προσφέρουν επί 40 ημέρες τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) υπό την αιγίδα των ιατρικών σχολών όλης της χώρας, από το καλοκαίρι τού 1997, ενώ φέτος η ΕΕΦΙΕ βάζει τον πήχη ψηλά ανανεώνοντας το πρόγραμμα με μία σειρά καινοτομιών.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση με φοιτητές Ιατρικής του έργου των γιατρών των μονάδων υγείας σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, σε ακριτικά νησιά της χώρας, για το διάστημα από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών.

Η φιλοσοφία της «Ιατρικής Απόβασης στα Ακριτικά Νησιά» έχει στόχο, και φέτος, να «βάλει» το φοιτητή στη θέση του αγροτικού γιατρού.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο άξονες, την προετοιμασμένη άφιξη του φοιτητή στο Κ.Υ. και την εκμάθηση πρωτοβάθμιας ιατρικής, δηλαδή διαχείρισης του περιστατικού με στοιχειώδη μέσα, μια διαδικασία που πραγματοποιείται με τις ημερίδες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΕΦΙΕ καθ’ όλη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Τι θα γίνει
Οι πέντε φοιτητές που θα υποστηρίξουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο της Λήμνου, θα πρέπει καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, να προσέρχονται στο Νοσοκομείο.

Έτσι, εξ αιτίας και του αυξημένου φόρτου εργασίας κατά τη θερινή περίοδο λόγω αυξημένης προσέλευσης τουριστών, το πρόγραμμα θα τους παρέχει την καλύτερη ευκαιρία για την απόκτηση προπτυχιακής εμπειρίας στην ιατρική υπαίθρου.

Για την καλύτερη προετοιμασία τους, οι φοιτητές συμμετείχαν σε Σεμινάριο Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών και Θλαστικού Τραύματος, που διοργανώθηκε στην Αθήνα τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα «αναδεικνύει την εθελοντική προσφορά και την αλτρουιστική διάσταση της προσωπικότητας των φοιτητών Ιατρικής της χώρας μας και αποτελεί μια πολύτιμη εμπειρία για τους μελλοντικούς ιατρούς και ένα σημαντικό κίνητρο για πρακτική εξάσκηση των γνώσεων που αποκτώνται στα πλαίσια του πανεπιστημίου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey