Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Κοντά στους ακρίτες των νησιών

08/07/2014 - 22:01

Με φάρμακα και όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό τροφοδότησαν τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το περιφερειακό ιατρείο που λειτουργεί στο ακριτικό Αγαθονήσι. Παράλληλα η οκταμελής ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών εξέτασε παιδιά και ενήλικες, κατοίκους του νησιού.

Με φάρμακα και όλο το απαραίτητο υγειονομικό υλικό τροφοδότησαν τα μέλη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, το περιφερειακό ιατρείο που λειτουργεί στο ακριτικό Αγαθονήσι. Παράλληλα η οκταμελής ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών εξέτασε παιδιά και ενήλικες, κατοίκους του νησιού.

Ο σκοπός επίσκεψης της αποστολής στο Αγαθονήσι επετεύχθη. Μέσα στον Ιούλιο η ομάδα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα μεταβεί σε Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Μυτιλήνη. Στόχος της να συμβάλει στην κάλυψη των σοβαρών ιατροφαρμακευτικών αναγκών που υπάρχουν στα ακριτικά νησιά.

Το ιατρείο στο Αγαθονήσι επισκέφτηκαν -μεταξύ άλλων- ο γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γεώργιος Πατούλης, προκειμένου να καταγράψουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής παρέδωσε φάρμακα και 20 κούτες με υγειονομικό υλικό. Τα προσέφερε η γερμανική κλινική BAVARIA, την οποία εκπροσωπεί στη συγκεκριμένη δράση, η ιατρός Πόπη Καλαϊτζή.

“Το πιο σημαντικό που χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί είναι να νιώθουν ότι δεν τους ξεχνάμε”, δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης.

“Τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε 22 υγειονομικά οδοιπορικά σε 40 παραμεθόριες περιοχές. Σ΄αυτά τα δύο χρόνια, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής εξέτασε συνολικά 47.000 άτομα. Από τα φάρμακα που συγκεντρώνουμε φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας αλλά και κατοίκων των παραμεθόριων περιοχών”, πρόσθεσε ο κ.Πατούλης.

Στη συγκεκριμένη αποστολή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετέχει για πρώτη φορά και η γερμανική κλινική BAVARIA η οποία, όπως τόνισε ο κ.Πατούλης, σε κάθε νησί που επισκεπτόμαστε παρέχει όλο τον υγειονομικό εξοπλισμό που χρειάζεται ένα αγροτικό ιατρείο.

“Είναι για μας πολύ σημαντικό να στηρίξουμε και έμπρακτα την Ελλάδα και να βοηθήσουμε εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και πρέπει να δουλέψουμε μαζί και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερες δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής, Αντρέας Φρίντριχ.

Από το Σεπτέμβριο, όπως επεσήμανε ο κ.Πατούλης, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα επισκεφτεί τη Γάβδο, την Κάρπαθο και την Κάσσο.

Σημειώνεται ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την κοινή προσπάθεια της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να στηρίξουν τους χιλιάδες ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ/ Νικόλ Καζαντζίδου

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey