Ξεκίνησαν τα ραντεβού. Πώς να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι χωρίς να επιβαρύνονται

27 συμβεβλημένοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ

11/06/2014 - 14:57

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους ασφαλισμένους τού πρώην ΙΚΑ Μυτιλήνης, νυν ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), οι οποίοι πλέον μπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς καμμία επιβάρυνση.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τους ασφαλισμένους τού πρώην ΙΚΑ Μυτιλήνης, νυν ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), οι οποίοι πλέον μπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς καμμία επιβάρυνση.

Αρκεί, φυσικά, να συνεννοηθούν πρώτα με το γιατρό, ώστε ο τελευταίος να μην έχει ξεπεράσει το πλαφόν επισκέψεων ανά μήνα. Από την 1η Ιουνίου και πριν γίνει ευρέως γνωστό, αρκετοί είναι εκείνοι που έκλεισαν ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς του Νομού Λέσβου, οι οποίοι ανέρχονται στους 27 συνολικά.

Μετά τη διαθεσιμότητα δεκάδων γιατρών τον περασμένο Φεβρουάριο, η αναμονή των ασφαλισμένων για τη στελέχωση του νέου ΠΕΔΥ με γιατρούς και η έναρξη συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες είχε φτάσει στα όριά της. Όπως επανειλημμένως ανέφερε σε ρεπορτάζ το «Ε», οι περισσότεροι ασφαλισμένοι αναγκάζονταν και απευθύνονταν σε ιδιώτες πληρώνοντας αρκετά ακριβά, όχι τόσο την εξέταση, όσο τη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

«Όχι στον ΕΟΠΥΥ» είπαν οι περισσότεροι πρώην μόνιμοι γιατροί που εργάζονταν στο ΙΚΑ Μυτιλήνης και επέλεξαν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, αντί να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ που δημιουργήθηκε επί υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Παρ’ ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τούς έδωσε το δικαίωμα να συμβληθούν με τον Οργανισμό ώστε να εξετάζουν δωρεάν ασφαλισμένους, πολλοί γιατροί δεν έκαναν αίτηση. Ακόμα και εκείνοι που καθησύχαζαν ότι θα ξεκινούσαν οι νέες συμβάσεις, που έγιναν μετά από τέσσερις μήνες.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών τού ΕΟΠΥΥ, από τους ιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, διαπιστώθηκε ότι μόνο οι μισοί περίπου υπέβαλαν αίτηση για να συμβληθούν με τον Οργανισμό. Κι αυτό γιατί ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί σημαντικά τις αποπληρωμές των συμβεβλημένων γιατρών, ενώ και το καθαρό ύψος της αμοιβής είναι εξαιρετικά χαμηλό (περίπου 6,5 ευρώ ανά επίσκεψη).

Οι γιατροί
Όσοι γιατροί είναι πλέον συμβεβλημένοι, έχουν τη δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη. Από τους πίνακες του ΕΟΠΥΥ φαίνονται τα ονόματα των συμβεβλημένων, καθώς και τα ραντεβού που έχουν κλείσει έως τώρα. Κάθε ασφαλισμένος, μπορεί να ενημερώνεται για το «περίσσευμα» των ραντεβού, καθώς και τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του γιατρού, μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://apps.ika.gr/eFindDoctor/faces/index.xhtml/.

Οι γιατροί στο Νομό Λέσβου

Στο Νομό Λέσβου υπάρχουν διαθέσιμοι οκτώ γιατροί Γενικής Ιατρικής (Παναγιώτης Αλβανόπουλος, Δημήτριος Βαρβαγιάννης, Μυρσίνη Δουκάκη, Ευστράτιος Κύτελης, Στυλιανός Ορφανουδάκης, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Νικόλαος Τσαμουράς, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου), μία γιατρός άνευ ειδικότητας στη Λήμνο, δύο καρδιολόγοι (Παναγιώτης Γρηγοράκης, Κούσκος Γιώργος), οι οποίοι, όπως φαίνεται από το σχετικό πίνακα του ΕΟΠΥΥ, έχουν «κλείσει» και τις 200 επισκέψεις για τον τρέχοντα μήνα. Επίσης υπάρχουν δύο ουρολόγοι (Βασίλης Μουτζούρης, Μιχάλης Πελέκος), έξι παθολόγοι στη Μυτιλήνη, (Εμμανουήλ Γιανναδάκης, Γεώργιος Δόλκας, Τριαντάφυλλος Κατής, Θωμάς Λουκάς, Στέλλα Μακρή, Νικόλαος Μαυρογένης, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Χρήστος Στροπιός), ένας παθολόγος στην Καλλονή (Χαρίλαος Αυλιανός) και τέσσερις στη Λήμνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει συμβεβλημένος οφθαλμολόγος στη Λέσβο, παρά μόνο στη Λήμνο (δύο).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey