Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για νοσηλεία τρεις τρόφιμοι από τη «Ζαχάρειο» - κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη Λέσβο

6 άτομα στη κλινική Covid-19 και ένας στη ΜΕΘ

08/03/2021 - 13:17 Ενημερώθηκε 08/03/2021 - 21:04

Έξι άτομα νοσηλεύονται στη κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και ένα άτομο βρίσκεται διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βοστάνειου», ενώ ένας 70χρονος συμπολίτης την Παρασκευή 5 Μαρτίου μετά από ένα μήνα στην ΜΕΘ δεν άντεξε και κατέληξε.  

Από τα έξι άτομα που νοσηλεύονται στη κλινική τρία είναι τρόφιμοι του Γηροκομείου Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για καλύτερη νοσηλεία.

2.780 άτομα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γεώργιο Καμπούρη. «Το σημαντικό είναι ότι στις κλειστές δομές – γηροκομεία έχουν γίνει οι τρόφιμοι έχουν εμβολιαστεί και από το προσωπικό οι επιθυμούντες» είπε και πρόσθεσε ακολούθως: «Οι τρόφιμοι στην Αγία Παρασκευή είχαν εμβολιαστεί αλλά είχαν πάρει τη πρώτη δόση, δεν πρόλαβαν να πάρουν τη δεύτερη. Για το λόγο αυτό και δεν νοσούν βαριά, για την ώρα».

Βρετανική μετάλλαξη του ιού στη Λέσβο

Ο κ. Καμπούρης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «Πρέπει να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς γιατί έχει μπει στη κοινότητα ο ιός της βρετανικής μετάλλαξης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός» είπε και υποστήριξε ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. έχει εντοπίσει στη Λέσβο κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης. Ακόμη πρόσθεσε: « Και στο νησί μας έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται κάποια αυξημένα κρούσματα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, το διαπιστώνουμε άλλωστε και από τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Παλιότερα ήμασταν μονοψήφιοι, τώρα έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey