Έκκληση απ’ το ΠΕΔΥ για δύο νοσοκομειακά κρεβάτια!

Για τη δημιουργία αυτόνομης πτέρυγας

07/05/2014 - 16:29

Στη φάση ανασυγκρότησης… από τα συντρίμμια του βρίσκεται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στη Λέσβο, το οποίο αφού τελικά απέσπασε κάποιους γιατρούς από το Νοσοκομείο.

Στη φάση ανασυγκρότησης… από τα συντρίμμια του βρίσκεται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) στη Λέσβο, το οποίο αφού τελικά απέσπασε κάποιους γιατρούς από το Νοσοκομείο, φιλοδοξεί άμεσα να δημιουργήσει Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας με τη συνεισφορά… των πολιτών.

Ειδικότερα, επειδή το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Μυτιλήνης θα λειτουργεί ως κέντρο υγείας, μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί και καινούργια πτέρυγα εκτάκτων περιστατικών, από την οποία ή οι ασθενείς θα νοσηλεύονται λίγες ώρες και θα πηγαίνουν σπίτι τους, ή θα μεταβαίνουν με εντολή γιατρού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Για να γίνουν όμως πράξη όλα τα παραπάνω, κι επειδή η γραφειοκρατική διαδικασία είναι βασανιστικά αργή, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ, Μιχάλης Χατζηγιάννης, κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη έχει και πλέον δεν του χρειάζεται, να κάνει… δωρεά ενός νοσοκομειακού κρεβατιού για τη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

«Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να μας προμηθεύσει νοσοκομειακό κρεβάτι και οι τυπικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες για να τα αποκτήσουμε. Γι’ αυτόν το λόγο, αν κάποιος δε χρειάζεται το νοσοκομειακό κρεβάτι, θα είναι για μας μεγάλη ευχαρίστηση να το προσφέρει και εμείς θα αποδεχτούμε τη δωρεά του», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηγιάννης.

Πρωινό ωράριο
Αν και ο σχεδιασμός από πλευράς προϊσταμένου είναι αρκετά φιλόδοξος ως προς τη νέα πτέρυγα, η οποία θα έχει διαφορετική είσοδο και έξοδο από το ΠΕΔΥ για να διευκολύνει την εισαγωγή έκτακτων περιστατικών, τα κακώς κείμενα θα διατηρούνται όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Έτσι, ο προγραμματισμός το ΠΕΔΥ να λειτουργεί σε 12ωρη βάση από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προς το παρόν πάει περίπατο, καθώς οι γιατροί που έχουν αποσπαστεί από το Νοσοκομείο, τα απογεύματα εφημερεύουν σε κέντρα υγείας. Συνεπώς η διεύρυνση του ωραρίου αναμένεται να μπει σε πραγματική βάση από τις αρχές της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη.

Και τηλεφωνικό ραντεβού!

Πλέον οι πολίτες που θέλουν να μεταβούν στο ΠΕΔΥ για να εξεταστούν, ανεξαρτήτως αν είναι ασφαλισμένοι, μπορούν να κλείνουν ραντεβού απ’ ευθείας στο Δίκτυο και τηλεφωνικά, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία. Έτσι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΠΕΔΥ, Μιχάλη Χατζηγιάννη, «οι πολίτες έχουν εναλλακτική λύση και να τηλεφωνούν με αστική χρέωση στο τηλέφωνο 22510 21068. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι για να κλείσει κάποιος ραντεβού και να εξεταστεί στο ΠΕΔΥ, δε χρειάζεται να είναι ασφαλισμένος. Ραντεβού κλείνουν και οι ανασφάλιστοι πολίτες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey