Προβλήματα στελέχωσης στο Νοσοκομείο Λήμνου

Έλλειψη σε αγροτικούς γιατρούς και παθολόγους

05/04/2014 - 15:00

Νέα προβλήματα στελέχωσης παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου και γι’ αυτό η γιατρός Γενικής Ιατρικής που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μούδρου, μετακινήθηκε εκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προέκυψαν.

Νέα προβλήματα στελέχωσης παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου και γι’ αυτό η γιατρός Γενικής Ιατρικής που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μούδρου, μετακινήθηκε εκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προέκυψαν. Έτσι ουσιαστικά το βορειοανατολικό τμήμα του νησιού μένει με μία αγροτική γιατρό, η οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των χωριών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δε θα είναι και το μοναδικό, καθώς η υποστελέχωση σε συγκεκριμένες ειδικότητες είναι αυξημένη. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, όταν το Νοσοκομείο έμεινε χωρίς παιδίατρο λόγω υγείας. Το κενό κλήθηκαν να καλύψουν οι ιδιώτες παιδίατροι του νησιού και η γενική γιατρός του Μούδρου, με αποτέλεσμα ολόκληρο το ανατολικό μέρος του νησιού να μείνει με μία αγροτική γιατρό που καλείται να καλύψει όλα τα χωριά. «Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να καλύψει τον πληθυσμό που κανονικά θα έπρεπε να καλυπτόταν από πέντε», λένε οι συνάδελφοί της.

Οξύνονται συνεχώς…

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο ολοένα και οξύνονται, καθώς ούτε στην τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για τους επικουρικούς γιατρούς υπάρχουν θέσεις για τη Λήμνο. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο καλύπτεται με μία παθολόγο, ενώ προσωρινά μετακινούνται γιατροί κι από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την κάλυψη της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα μετά την αποχώρηση της αγροτικού γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγίου Ευστρατίου, καθώς θα ζητηθεί από αυτούς που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της Λήμνου να καλύψουν τις εκεί ανάγκες.

Ακόμη, οι γιατροί καταγγέλλουν ότι η κάλυψη των Επειγόντων από δύο αγροτικούς γιατρούς χωρίς την κάλυψη από γιατρό με ειδικότητα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στους προσερχόμενους ασθενείς και - όπως υποστηρίζουν - «μόνο από τύχη δεν έχουμε μέχρι σήμερα θρηνήσει θύματα».

Τέλος, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, η υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας «δε θα χρειαστεί υπουργική απόφαση για να γίνει, γιατί θα έχει επιτευχθεί από μόνη της».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey