Ομόφωνα απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου

Στήριξη σε αιμοδότες - κυνηγούς Μυτιλήνης

28/03/2014 - 15:53

Ενισχύσεις ειδικού σκοπού αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην τελευταία συνεδρίασή του, όπου εκφράζοντας τη βούληση να στηρίξει το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης.

Ενισχύσεις ειδικού σκοπού αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου στην τελευταία συνεδρίασή του, όπου εκφράζοντας τη βούληση να στηρίξει το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, αλλά και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μυτιλήνης, ψήφισε υπέρ της οικονομικής τους υποστήριξης.

Το ποσό που θα διατεθεί στους Αιμοδότες, θα οριστικοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ οι Κυνηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 3.500 ευρώ για την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου να βελτιώσουν εγκαταστάσεις τους πίσω απ' το αεροδρόμιο.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Κατράνης, εισηγούμενος το πρώτο θέμα, αναφέρθηκε σε αίτημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, απ' τις αρχές Φεβρουαρίου, περί οικονομικής ενίσχυσής του, τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος Σύλλογος πρέπει κατά προτεραιότητα να υποστηριχθεί.

Όπως είπε ο κ. Κατράνης, τους έχουν επιβληθεί φορολογικά πρόστιμα και ζητούν το ποσό των 4.000 ευρώ. «Κινδύνεψε να κλείσει ο Σύλλογος.

Επειδή όμως η τροποποίηση του σχετικού κωδικού πέρασε σήμερα, θα πρέπει να περιμένουμε να εγκριθεί και να ξαναέρθει, για να οριστικοποιήσουμε το ποσό μετά τη διάθεση», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, του οποίου η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Προμήθειες για «Βρουλίδια»
Το θέμα με την ενίσχυση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Βατός, αναφέροντας πως ο Σύλλογος έχει ζητήσει ήδη απ' τον περασμένο Οκτώβριο οικονομική ενίσχυση για την προμήθεια μηχανημάτων, αναγκαίων προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση του κλωβού διαχείμανσης που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του στην περιοχή «Βρουλίδια», σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Μυτιλήνης.

Άλλωστε, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος δεν μπορεί να δώσει απ' ευθείας χρήματα για τους συγκεκριμένους σκοπούς, αλλά μόνο για προμήθειες, στο πλαίσιο των δράσεων πολιτικής προστασίας.

Έτσι με 3.500 ευρώ που θα διατεθούν, οι Κυνηγοί, όπως είπε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης και δημοτικός σύμβουλος, Χρύσανθος Αργυρίου, θα αγοράσουν μία ηλεκτρογεννήτρια με ηλεκτροσυγκόλληση, ένα αντλητικό συγκρότημα, ένα σκαπτικό μηχάνημα και υλικά περίφραξης (σύρματα, πάσσαλοι κ.λπ.) για την επέκταση-βελτίωση των εγκαταστάσεών τους.

Πλατεία Γηροκομείου Πολιχνίτου
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της σύναψης νέας προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Λέσβου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου στο πλαίσιό της να υλοποιηθεί το έργο εξωραϊσμού της πλατείας που βρίσκεται κοντά στο Γηροκομείο Πολιχνίτου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατράνης, η αρχική σύμβαση έληξε, όπως διαπίστωσε το Νοέμβριο η Κοινή Επιτροπή Έργων για την παρακολούθηση των Προγραμματικών Συμβάσεων που είχαν συναφθεί μεταξύ του Δήμου Πολιχνίτου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, δίχως να έχει γίνει το έργο.

Για αυτό, και επειδή η αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου υφίσταται, η Κοινή Επιτροπή Έργων πρότεινε τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης.

Την επιτροπή συναποτελούν, εκτός από τον ίδιο, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Αφροδίτη Κουρογένη, και η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Κοσμία Μωραΐτου.

Ο αντιδήμαρχος πρότεινε ακόμη, και αποφασίστηκε ομόφωνα απ' το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και η σύναψη της νέας σύμβασης, να οριστεί ως μέλος της Κοινής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παλαιολόγος και ο κ. Κατράνης να γίνει αναπληρωματικός του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey