FOLLOW US

Υγεία

  • Την Τρίτη από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ
Παλλεσβιακό συλλαλητήριο για την Υγεία

Παλλαϊκό συλλαλητήριο με όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, πολιτιστικούς ακόμα και αθλητικούς συλλόγους διοργανώνει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία Σαπφούς.

Παλλαϊκό συλλαλητήριο με όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, πολιτιστικούς ακόμα και αθλητικούς συλλόγους διοργανώνει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία Σαπφούς, ενάντια στο νέο νόμο για την υγεία και τον περιορισμό «των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου Γιατρών τού ΕΣΥ, των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, των Συνταξιούχων ΝΑΤ, των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, των Εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου, του Επισιτισμού, της ΕΛΜΕ, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΟΤΕ, των Δημοτικών Υπαλλήλων, της ΔΕΥΑΛ, του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας και των Εργαζομένων της ΕΡΑ Αιγαίου.

Στην αναγκαιότητα να συντονιστούν οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων και όλος ο λαός για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας, στην εισήγησή του, απευθυνόμενος σε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, «σε όλους αυτούς που ζουν από το μόχθο τους, σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία μην αρρωστήσουν οι οικογένειές τους, σε όλους αυτούς που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο Νόμος της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε αυτές της μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν χρέη ή μνημόνια. Η υγεία είναι βασικό λαϊκό δικαίωμα που απειλείται από τη δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας, για κέρδος.».Ιδιαίτερα προβλήματα
Στη σύσκεψη, ο κάθε κλάδος προέταξε τα προβλήματά του, με τους εκπροσώπους των σωματείων να επισημαίνουν ότι ο νέος νόμος αφορά όλους, ως κοινωνικό αγαθό, και όχι μόνο τους εργαζομένους και τους γιατρούς που εργάζονται στο ΙΚΑ και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Μιλώντας για τη συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Μυτιλήνης τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Χρυσάφης, τόνισε πως ήταν σημαντικό το γεγονός ότι διαμαρτυρήθηκαν από κοινού πολύ κλάδοι και ότι θα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν όλοι στο συλλαλητήριο της επόμενης εβδομάδας.

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος των Γιατρών τού ΕΣΥ, Δημοσθένης Ανδρεάδης, που ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εν λόγω σύσκεψη έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί προ πολλού. Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για τους ασφαλισμένους που βρίσκουν κλειστή την πόρτα τού ΙΚΑ και για εκείνους που χάνουν τη δουλειά τους.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top