Παράσταση διαμαρτυρίας των Γιατρών του Νοσοκομείου, στη διοίκηση

Γκρίνια για τις μετακινήσεις

05/02/2014 - 14:28

Παράσταση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη οι Γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στη διοίκηση του ιδρύματος με αφορμή τη μετακίνηση παθολόγου του Βοστάνειου στη Λήμνο, προκειμένου να καλυφθεί κενό που παρουσιάζεται στο γειτονικό νησί.

Παράσταση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη οι Γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στη διοίκηση του ιδρύματος με αφορμή τη μετακίνηση παθολόγου του Βοστάνειου στη Λήμνο, προκειμένου να καλυφθεί κενό που παρουσιάζεται στο γειτονικό νησί.

Από την άλλη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης τονίζει ότι τα δύο ιδρύματα είναι διασυνδεδεμένα και πως από τη στιγμή που το ένα παρουσιάζει πρόβλημα και το άλλο έχει τη δυνατότητα να το λύσει, θα γίνει αυτό που πρέπει.

Στις 10:30 το πρωί έχουν κλείσει ραντεβού οι Γιατροί του Νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν στο διοικητή Βασίλη Μουζάλα.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δημοσθένης Ανδρεάδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας, μετακινεί γιατρούς από τη Μυτιλήνη στη Λήμνο και τον Άι-Στράτη για τρίτη συνεχή φορά μέσα σε τρεις μήνες.

Τόνισε δε, ότι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτού του είδους την τακτική, καθώς όπως υποστηρίζουν και σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι ελλείψεις προσωπικού δε λύνονται με μπαλώματα, αλλά με προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών.

Γι' αυτόν το λόγο τα αιτήματα που θα εκφράσουν σήμερα στη διοίκηση, περιλαμβάνουν την κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους κι αποκλειστικής απασχόλησης, αποσύνδεση των δύο Νοσοκομείων, καθώς και την παύση των αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών και εργαζομένων.

«Δίνουμε λύσεις»
Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η παθολόγος του Νοσοκομείου της Λήμνου χρειάστηκε να λείψει για λίγες μέρες και δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχει τη δυνατότητα να στείλει γιατρό αυτής της ειδικότητας για να μην παρατηρηθεί πρόβλημα, αυτό και θα πράξει.

Παράλληλα είπε ότι όταν τα νοσοκομεία είναι διασυνδεδεμένα, το ένα «φροντίζει» να λύνει τα προβλήματα του άλλου.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι επιθυμία όλων να μην παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού, αλλά δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, δίνονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα θέματα που ανακύπτουν στα δύο Νοσοκομεία.

Και κάλεσμα
Εκτός από το κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου προς τα μέλη της Ένωσης για την παράσταση διαμαρτυρίας, τα καλεί να συμμετάσχουν και στην πανυγειονομική απεργία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ενάντια στο νομοσχέδιο διάλυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey