Χωρίς εμβόλια παιδιά άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών σύμφωνα με βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς καμμιά μέριμνα

19/12/2013 - 14:51

Εκτεθειμένα είναι τα παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών, καθώς η εμβολιαστική μέριμνα που υπάρχει γι’ αυτά χαρακτηρίζεται ανύπαρκτη.

Εκτεθειμένα είναι τα παιδιά ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών, καθώς η εμβολιαστική μέριμνα που υπάρχει γι’ αυτά χαρακτηρίζεται ανύπαρκτη. Οι όποιες αποφάσεις έχει πάρει κατά καιρούς το Υπουργείο για τη στήριξη των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους, φαίνεται να έχουν μείνει στα χαρτιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τους βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ. Με ερώτησή τους, βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Ζερδελής, ρωτούν τον υπουργό Υγείας σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το Υπουργείο, αλλά και οι υγειονομικές περιφέρειες, προκειμένου να εφαρμόσουν εγκυκλίους που αφορούσαν στον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων.

Για παντελή έλλειψη εμβολιαστικής πολιτικής για τα παιδιά και τους εφήβους που προέρχονται από ανασφάλιστες και άπορες οικογένειες, κάνουν λόγο οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί στην έκδοση διαδοχικών εγκυκλίων, σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα θα λυνόταν.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, το Υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές περιφέρειες δεν έχουν προχωρήσει σε καμμία ενέργεια από όσες προβλέπονται στην εγκύκλιο για να βοηθηθούν στην πράξη τα παιδιά.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι χιλιάδες παιδιά και έφηβοι δεν έχουν εμβολιαστεί και οι οικογένειες αυτές αναγκάζονται να καταβάλλουν εξ ολοκλήρου από τα ελάχιστα χρήματα που έχουν, για να καλύπτουν το κόστος των εμβολίων.

Ενώ αυξάνονται…
Να θυμίσουμε ότι στο νησί τις Λέσβου, μόνο οι άπορες οικογένειες που είχαν καταγραφεί από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, ξεπερνούσαν τις 400. Δεδομένου τούτου, ο αριθμός των παιδιών αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ για το κρίσιμο αυτό θέμα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας και την κατάθεση όλων των εγγράφων με τα οποία θα τεκμηριώνεται σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου όλα τα παιδιά να μπορούν να πραγματοποιήσουν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, τα εμβόλιά τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey