Αυξήθηκε ο αριθμός των οχημάτων

Δύο ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

30/10/2013 - 16:04

Δύο ασθενοφόρα προστέθηκαν από χτες στον αριθμό εκείνων που είχε ήδη στη διάθεσή του το παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Δύο ασθενοφόρα προστέθηκαν από χτες στον αριθμό εκείνων που είχε ήδη στη διάθεσή του το παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Τα οχήματα που ήρθαν στο νησί, βρίσκονταν μέχρι πρότινος στη Σάμο και στα κεντρικά τού ΕΚΑΒ στην πρωτεύουσα, ωστόσο κρίθηκε ότι μπορούσαν να διατεθούν στο παράρτημα της Λέσβου καθώς οι ανάγκες στη συγκεκριμένη περιοχή, σε σχέση με αυτές που εξυπηρετούσαν, ήταν αυξημένες.

Κατόπιν ενεργειών του προέδρου τού ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, βρίσκονται από χθες στη Μυτιλήνη δύο οχήματα, αυξάνοντας τον αριθμό των ήδη υπαρχόντων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παράρτημα της Λέσβου είχε μέχρι πρότινος στη διάθεσή του πέντε ασθενοφόρα. Τα δύο οχήματα θα βρίσκονται στη διάθεση των στελεχών τού ΕΚΑΒ αφού προηγουμένως γίνει τυπικός μηχανολογικός έλεγχος.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο πρόκειται να γίνει διαγωνισμός για την προμήθεια 168 ασθενοφόρων σε όλη την επικράτεια. Από το σύνολο αυτών, δύο προορίζονται για το παράρτημα της Λέσβου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, Γιώργος Καυλακώνης, χαρακτηρίζει θετική την όλη εξέλιξη, που όπως είπε συνδράμει ακόμη περισσότερο το έργο των διασωστών και στην πράξη θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότερα περιστατικά που μπορεί να λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα σε διαφορετικές περιοχές της Λέσβου.

Στήριξη στην Καλλονή
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γεγονός αυτό συνδράμει σημαντικά και τα κέντρα υγείας του νησιού, που λόγω έλλειψης οδηγών πολλές φορές μένουν ακάλυπτα από ασθενοφόρα. Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, στο Κ.Υ. Καλλονής βρίσκονταν δύο ασθενοφόρα τού ΕΚΑΒ για να καλυφθούν έστω για λίγο διάστημα οι υπάρχουσες ανάγκες.

Μάλιστα τον επόμενο μήνα, προκειμένου να μετριαστεί το πρόβλημα που παρατηρείται ιδιαίτερα στο Κ.Υ. Καλλονής, θα σταλούν δύο διασώστες τού ΕΚΑΒ. Οι διασώστες θα καλύψουν 20 βάρδιες, οι οποίες όπως προκύπτει απ’ το πρόγραμμα μένουν ακάλυπτες, σύμφωνα με τον κ. Καυλακώνη. Ο κ. Καυλακώνης είπε ότι όλα τα Κ.Υ. του νησιού έχουν πρόβλημα με τους οδηγούς τους και παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις, ωστόσο επιλέχθηκε να στηριχθεί το Κ.Υ. Καλλονής αφού εκεί βάσει των στατιστικών σημειώνονται τα περισσότερα περιστατικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey