Έσπευσαν χτες γονείς με τα παιδιά τους στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο

Για τις δωρεάν νευρολογικές εξετάσεις

09/08/2013 - 21:27

Είκοσι παιδιά με νευρολογικά προβλήματα εξετάστηκαν δωρεάν χτες από τον παιδονευρολόγο, διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Χάρη Κότσαλη.

Είκοσι παιδιά με νευρολογικά προβλήματα εξετάστηκαν δωρεάν χτες από τον παιδονευρολόγο, διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Χάρη Κότσαλη.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Λέσβου, μετά από πρωτοβουλία της αντιδημάρχου και προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασίας Αντωνέλλη.

Συνεχίζει τη δράση του το Ιατροκοινωικό Κέντρο Λέσβου, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πριν από μερικούς μήνες, έγιναν δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες στο πλαίσιο πρόληψης του καρκίνου του μαστού, χτες έγιναν δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά που αντιμετωπίζουν νευρολογικά προβλήματα.

«Ανεκτίμητη» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε η κ. Μαριάνθη, μία εκ των γονέων που πήγε το παιδί της χτες στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο για να το εξετάσει ο κ. Κότσαλης. Η κ. Μαριάνθη τόνισε ότι δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, πολλοί γονείς δυσκολεύονται να κάνουν αυτού του είδους τις εξετάσεις για τα παιδιά τους.

Η ίδια, όπως είπε, αν δεν ερχόταν ο γιατρός στη Μυτιλήνη, θα έπρεπε να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα για να πάει στην Αθήνα το γιο της, στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων. «Θα δίναμε πόσα λεφτά στα εισιτήρια για να πάμε και να έρθουμε, άλλα τόσα για να μείνουμε σε κάποιο ξενοδοχείο.

Οι εποχές είναι δύσκολες, η ανεργία έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας και τα χρήματα δεν περισσεύουν.» Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει την αντιδήμαρχο κ. Αντωνέλλη για τις πρωτοβουλίες της, καθώς όπως υπογράμμισε με αυτή την κίνηση έδωσε ανάσα σε αρκετούς γονείς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπόλοιπων γονέων που συνόδεψαν τα παιδιά τους και οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

«Δεν ασχολούνται…»
Ο παιδονευρολόγος Χάρης Κότσαλης, μιλώντας στο «Ε», επεσήμανε και εκείνος με τη σειρά του τη σπουδαιότητα των εξετάσεων αυτών: «Έχει διαπιστωθεί ότι σε περιόδους κρίσης, αυξάνεται ο αριθμός των παθήσεων και των θανάτων, γιατί οι άνθρωποι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, παύουν να ασχολούνται με την υγεία και δεν επισκέπτονται τόσο τακτικά το γιατρό τους. Μάλιστα, σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία τους λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι ασθενείς παύουν να επισκέπτονται τακτικά το γιατρό τους, όπως συνήθιζαν στο παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι τέτοιου είδους δράσεις βοηθούν τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα σε σημαντικό βαθμό.»

Η κ. Αντωνέλλη, που ήταν και εκείνη χτες το πρωί στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο, σε δήλωσή της είπε: «Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι μπορείς να συμπαρασταθείς στα προβλήματα του άλλου, πολύ περισσότερο όταν για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, οι γονείς θα πρέπει να δαπανήσουν σημαντικό ποσό. Εμείς ως Δήμος προσπαθήσαμε τους εγκαταλελειμμένους από την Πολιτεία ανθρώπους και απαξιωμένους, να τους βοηθήσουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο βρέθηκε και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, για να ευχαριστήσει ο ίδιος προσωπικά το γιατρό που ήρθε στο νησί για να κάνει τις εξετάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey