Με λειψούς γιατρούς το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ

Ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι από οφθαλμίατρο

12/07/2013 - 15:02

Αναγκασμένοι να πληρώνουν για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς οφθαλμίατρος δεν υπάρχει από χτες στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ, ενώ για ραντεβού στο Νοσοκομείο πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ένα εξάμηνο…

Αναγκασμένοι να πληρώνουν για τις οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς οφθαλμίατρος δεν υπάρχει από χτες στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ, ενώ για ραντεβού στο Νοσοκομείο πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ένα εξάμηνο…

Από προχθές Τετάρτη 10 Ιουλίου, έχει μείνει χωρίς οφθαλμίατρο το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ, καθώς έληξε η διετής σύμβασή του. Ως εκ τούτου, όλα τα ραντεβού έχουν παγώσει και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει ή να απευθύνονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ή σε εξωτερικούς γιατρούς πληρώνοντας από την τσέπη τους, δεδομένου ότι συμβεβλημένος με το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ εξωτερικός οφθαλμίατρος δεν υπάρχει.

Η μόνη εξέλιξη που υπάρχει μέχρι τώρα, χωρίς ωστόσο να εγγυάται ότι θα λυθεί άμεσα το ζήτημα, είναι ότι εγκρίθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ η ανανέωση της σύμβασης και αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Αμέσως μετά τη δημοσίευση, άγνωστο πόσο διάστημα μετά, το υποκατάστημα θα έχει και πάλι οφθαλμίατρο.

Ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών του υποκαταστήματος του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ευελπιστεί ότι σε ένα μήνα θα έχει επανέλθει ο οφθαλμίατρος στη θέση του, παρ’ ότι δεν έκρυψε την ανησυχία του ως προς την ομαλή εξέλιξη του όλου θέματος. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τα τελευταία νέα, είμαι ακόμη σε αναμονή και πιέζω προς κάθε κατεύθυνση για να τακτοποιηθεί άμεσα το ζήτημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες ασφαλισμένους του νησιού.»

Στο «περίμενε»
Η επιφυλακτικότητα που εκφράζεται στη δήλωση αυτή, έγκειται στο ότι πολλά αιτήματα της διεύθυνσης του υποκαταστήματος, παρά τις επαλειμμένες εκκλήσεις της, ακόμη δεν έχουν ικανοποιηθεί. Ειδική αναφορά γίνεται στο θέμα των προσλήψεων 12 γιατρών προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Κύτελης είχε θίξει το θέμα με τον οφθαλμίατρο πολύ πριν λήξει η σύμβαση, αρκετές φορές, στη διοίκηση του Οργανισμού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Εξ άλλου, από χτες, αλλά και για πολλές μέρες ή και μήνες ακόμη, το υποκατάστημα μένει χωρίς οφθαλμίατρο, ειδικότητα που εξυπηρετούσε σε ημερήσια βάση 20 με 30 ασφαλισμένους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τη δημοσίευση της ανανέωσης της σύμβασης του οφθαλμίατρου, αναμένεται και εκείνη του ΩΡΛ, που έληξε περί τα τέλη Ιουνίου.

Οι ασφαλισμένοι την πληρώνουν...
Εν αναμονή της ανανέωσης της σύμβασης, οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται είτε στους οφθαλμίατρους που έχει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, είτε σε ιδιωτικά ιατρεία σε περίπτωση που βιάζονται για κάποια εξέταση.

Ο εκτελών χρέη διοικητή και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Χρήστος Θεοδώρου, σε δήλωσή του στο «Ε» είπε ότι οι τρεις οφθαλμίατροι του ιδρύματος έχουν ήδη μεγάλο φόρτο εργασίας, καθώς εξετάζουν καθημερινά 35 με 40 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στα επείγοντα.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αν κάποιος προσπαθήσει να κλείσει στο Νοσοκομείο ραντεβού για οφθαλμολογική εξέταση, θα πρέπει να περιμένει για μετά το Δεκέμβριο (!).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey