Απεργούν σήμερα Γιατροί κι Εργαζόμενοι, ενάντια στην υποχρηματοδότηση της Υγείας

Πανελλήνια ημέρα κινητοποίησης

07/06/2013 - 15:20

Κινητοποίηση στο χώρο της Υγείας πραγματοποιείται σήμερα. Νοσοκομειακοί Γιατροί, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αλλά και οι Γιατροί τού ΙΚΑ, συμμετέχουν στην πανυγειονομική κινητοποίηση που κήρυξαν οι ομοσπονδίες τους.

Κινητοποίηση στο χώρο της Υγείας πραγματοποιείται σήμερα. Νοσοκομειακοί Γιατροί, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αλλά και οι Γιατροί τού ΙΚΑ, συμμετέχουν στην πανυγειονομική κινητοποίηση που κήρυξαν οι ομοσπονδίες τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΣΗΝ), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ ανακήρυξαν τη σημερινή ημέρα ως πανελλήνια ημέρα κινητοποίησης για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τα απλήρωτα δεδουλευμένα των μελών τους, για την υποστελέχωση των κλάδων τους και τα κενά στη δημόσια υγεία.

Οι Γιατροί τόσο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όσο κι εκείνοι του ΕΟΠΥΥ, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, ενώ οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Οι Εργαζόμενοι μαζί με τους Γιατρούς θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10 το πρωί.

Σε ανακοινώσεις των τοπικών οργάνων, αναφέρεται ότι οι ελλείψεις και οι ολοένα αυξανόμενες περικοπές στη Δημόσια Υγεία οδηγούν στην απαξίωσή της και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

Οι ελλείψεις στη Λέσβο…
Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σημειώνονται ελλείψεις σε φάρμακα, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς ασθενοφόρων, φύλακες, καθαρίστριες και τραπεζοκόμους. Το πρόβλημα οξύνεται καθώς προσλήψεις γιατρών - πλην επικουρικών - δεν προχωρούν, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμούν προσλήψεις τεσσάρων ειδικευόμενων γιατρών από το 2010. Ακόμη, ανησυχητικές είναι οι ελλείψεις ειδικευομένων κυρίως στις χειρουργικές κλινικές, όπως και των αγροτικών γιατρών.
Εξ άλλου, ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου προκαλεί αντιδράσεις, αφού οδηγεί σε συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και κλινικών και συρρίκνωση και υποβάθμιση του Βοστάνειου.

Οι περικοπές…
Περικοπές της τάξεως του 20% με 25% σημειώθηκαν στις εφημερίες του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, από τις οποίες δε γλύτωσαν ούτε οι αγροτικοί γιατροί. Επίσης, ενώ ψηφίστηκε τέλος Απριλίου η τροπολογία για την πλήρη αποζημίωση των εφημεριών από τον Οκτώβριο του 2012, δεν εφαρμόζεται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δημοσθένης Ανδρεάδης, σε δήλωσή του τόνισε ότι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στις πολιτικές εκείνες που απαξιώνουν το Σύστημα Υγείας και το οδηγούν σε κατάρρευση κι διάλυση. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν κι οι δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατή Κλεάνθη. Ο κ. Κλεάνθης είπε ότι η προειδοποιητική αυτή κινητοποίηση αποδεικνύει την αντίσταση στην υποχρηματοδότηση και την οικονομική ασφυξία του τομέα της υγείας και της πρόνοιας.

«Να αποδείξει άμεσα το Υπουργείο ότι σέβεται το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματά μας», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού τού ΙΚΑ Λέσβου, Σάββας Κωφόπουλος, που τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δε θα ανεχτούν άλλες καθυστερήσεις και αναβλητικές συμπεριφορές και πράξεις που οδηγούν στη λεηλασία των ασφαλιστικών πόρων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey