Ουρές και στο ΙΚΑ Μυτιλήνης

05/06/2013 - 15:26

Τα λάθη που έχουν καταγραφεί σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ έχουν οδηγήσει πάρα πολλούς Λέσβιους στις ουρές τού ΙΚΑ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα σφάλματα και να διορθωθούν ώστε να πάρουν τις συντάξεις τους.

Τα λάθη που έχουν καταγραφεί σε Α.Φ.Μ. και ΑΜΚΑ έχουν οδηγήσει πάρα πολλούς Λέσβιους στις... ουρές τού ΙΚΑ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα σφάλματα και να διορθωθούν ώστε να πάρουν τις συντάξεις τους.
Χτες και προχθές στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Μυτιλήνης βρέθηκαν δεκάδες συνταξιούχοι, στους οποίους δεν καταβλήθηκε η σύνταξη και είχαν πάει για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους σε σχέση με τον ΑΜΚΑ, τον Α.Φ.Μ., αλλά και το ΕΚΑΣ τους.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν λάθη στον Α.Φ.Μ., τον ΑΜΚΑ, ή του δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας, όταν τον Απρίλιο γινόταν η επιβεβαίωση των στοιχείων τους. Άλλοι πάλι δε γνώριζαν ότι έπρεπε να γίνει αυτός ο έλεγχος των στοιχείων, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν πήγαν να πάρουν τη σύνταξή τους.

Μέρες τώρα…
Οι συνταξιούχοι από την Πέμπτη 30 Μαΐου προσέρχονται στο υποκατάστημα προκειμένου να τακτοποιηθεί ο ΑΜΚΑ και ο Α.Φ.Μ. και να πληρωθούν αμέσως από το Ταμείο. Όσοι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάνε στο υποκατάστημα, μπορούν να στείλουν κάποιον άλλον, αρκεί προηγουμένως να έχει φτιαχτεί η απαιτούμενη εξουσιοδότηση.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συνταξιούχοι που μιλώντας στο «Ε» παραδέχτηκαν ότι είχαν αμελήσει ή ότι δε γνώριζαν πως γινόταν καταγραφή των συγκεκριμένων στοιχείων. Όπως είπε ο Παναγιώτης Σπανός, βρισκόταν χτες στο ΙΚΑ Μυτιλήνης γιατί όταν πήγε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να πάρει τη σύνταξή του, διαπίστωσε ότι δεν είχε καταβληθεί. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν είχε προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα όταν γινόταν ο έλεγχος των στοιχείων τον Απρίλιο. «Μου είπαν τι έπρεπε να κάνω για να διορθωθεί το λάθος και τώρα περιμένω να με φωνάξουν για να πληρωθώ από το Ταμείο.»

Σημειώνεται ότι όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.

Εκτός όμως από τη σύνταξη κόπηκε και το ΕΚΑΣ ορισμένων συνταξιούχων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξηγούν ότι αυτή η διαδικασία ελέγχου γίνεται τον Ιούνιο κάθε χρόνου και τα χρήματα που κόβονται, δίνονται στη συνέχεια αναδρομικά. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι φωτοτυπία της ταυτότητας, φωτοτυπία του τελευταίου ενημερωτικού τριμηνιαίου εγγράφου της σύνταξης και φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας του οικονομικού έτους 2012.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπαλλήλους του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Μυτιλήνης, ο αριθμός των συνταξιούχων που μένουν στη Λέσβο και τους έχει κοπεί η σύνταξη, όπως κι εκείνων που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Θα είναι γνωστός όταν έρθει από το κεντρικά σχετικό έγγραφο, όπου θα αναφέρονται τα στοιχεία για κάθε σύνταξη που δόθηκε τον Ιούνιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey