Ξεμένει από αγροτικούς γιατρούς το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Εκπέμπει σήμα κινδύνου

22/05/2013 - 15:42

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς μένει το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, καθώς ήρθε ο διορισμός εκείνων που υπηρετούν εκεί και τον Ιούνιο πρόκειται να φύγουν. Αυτό σημαίνει πως και οι πέντε οργανικές θέσεις που υπάρχουν, θα μείνουν κενές.

Χωρίς αγροτικούς γιατρούς μένει το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, καθώς ήρθε ο διορισμός εκείνων που υπηρετούν εκεί και τον Ιούνιο πρόκειται να φύγουν. Αυτό σημαίνει πως και οι πέντε οργανικές θέσεις που υπάρχουν, θα μείνουν κενές. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, που δε θα μπορεί να λειτουργήσει. Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που αυξάνεται ο πληθυσμός που ενδέχεται να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, λόγω του καλοκαιριού. Παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων για βοήθεια, η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη.

Το συγκεκριμένο ζήτημα παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό και έχει ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η οποία προσπαθεί να καλύψει άμεσα τα κενά που θα δημιουργηθούν σε λιγότερο από ένα μήνα, και ειδικότερα στις 10 Ιουνίου.

Τα κενά αυτά παρουσιάζονται τη στιγμή που ο πληθυσμός στην περιοχή τριπλασιάζεται λόγω της θερινής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κόσμου, ενώ ήδη παρατηρούνταν πρόβλημα λόγω της έλλειψης των δύο αγροτικών γιατρών, αφού έβγαινε με δυσκολία το πρόγραμμα των εφημεριών. Κατ’ επέκταση, αν μέχρι τις 10 Ιουνίου που φεύγουν οι άλλοι τρεις αγροτικοί γιατροί δεν πληρωθούν τα κενά, το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου δε θα μπορεί να λειτουργήσει!

Στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου υπάρχουν πέντε οργανικές θέσεις αγροτικών ιατρών. Από αυτές, οι δύο, στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και στο Αγροτικό Ιατρείο Βρίσας, παραμένουν ακάλυπτες εδώ και ένα χρόνο περίπου, αν και έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για την πλήρωσή τους. Στις άλλες τρεις σε Βασιλικά, Βρίσα και Κέντρο Υγείας, υπάρχουν γιατροί, όμως πριν από λίγο διάστημα τους ανακοινώθηκε ο διορισμός τους, οπότε κι αναμένεται προσεχώς να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Μάλιστα επρόκειτο να φύγουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή μετατοπίστηκε για δέκα ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Όπως είπε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Χρήστος Θεοδώρου, αυτή η αλλαγή στην ημερομηνία έγινε μετά από παράκληση της διοίκησης προς τους αγροτικούς γιατρούς. Στόχος ήταν να κερδίσει η πρώτη λίγο χρόνο στην προσπάθειά της να λύσει το πρόβλημα.

Οι αρμόδιοι...
Προκηρύξεις για την πλήρωση των θέσεων των αγροτικών ιατρών γίνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Τώρα όμως το ζήτημα που προέκυψε, ήταν έκτακτο και αυτό πανικόβαλε τόσο τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας, όσο και του Νοσοκομείου, επειδή και οι δύο γνωρίζουν ότι τα κενά των αγροτικών ιατρών δύσκολα αναπληρώνονται. Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι οι μισθοί των αγροτικών έχουν πέσει κι εκείνοι δύσκολα επιλέγουν μία απομακρυσμένη από τον τόπο κατοικίας τους περιοχή, μια και τα έξοδά τους θα είναι αυξημένα.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα με τους αγροτικούς ιατρούς, έγιναν άμεσα ενέργειες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο οποίο υπάγεται το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι έχει σταλεί στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου έγγραφο στο οποίο τονίζεται η κρισιμότητα της κατάστασης. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε από τη διοίκηση της ΥΠΕ, ήταν πως εκείνη δεν είναι αρμόδια για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα μεταβίβαζε το έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας. Βέβαια ούτε το Υπουργείο είχε δώσει μέχρι χτες κάποια απάντηση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey