Προετοιμάζεται το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο Υγείας

Ενώνονται σιγά - σιγά οι φωνές

24/01/2013 - 15:37

Με κεντρικό σύνθημα «Δωρεάν Υγεία», οι συνδικαλιστές απ’ όλους τους εργασιακούς χώρους της Λέσβου, έχοντας επί κεφαλής τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς ξεκίνησαν την προετοιμασία για το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το απόγεμα, στην Πλατεία Σαπφούς, με στόχο να υπάρξει η μεγαλύτερη το δυνατόν συμμετοχή.

Με κεντρικό σύνθημα «Δωρεάν Υγεία», οι συνδικαλιστές απ’ όλους τους εργασιακούς χώρους της Λέσβου, έχοντας επί κεφαλής τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς ξεκίνησαν την προετοιμασία για το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το απόγεμα, στην Πλατεία Σαπφούς, με στόχο να υπάρξει η μεγαλύτερη το δυνατόν συμμετοχή.

Προχτές το απόγεμα συναντήθηκαν εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της Λέσβου και άλλων φορέων, για να συζητήσουν το πλαίσιο της δράσης τους. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να κολληθούν περίπου 1.000 αφίσες και να μοιραστούν στο κοινό φυλλάδια, ενώ από ηχοφωνική θα απευθυνθεί κάλεσμα στους Μυτιληνιούς ανήμερα του Συλλαλητηρίου και μία ημέρα πριν. Επίσης ενέργειες θα γίνουν προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και του πιο απομακρυσμένου χωριού της Λέσβου, ενώ θα υποβληθεί ψήφισμα προς έγκριση και από το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα προβλήματα των πολιτών
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η έντονη ανησυχία, κι όχι μόνο των Γιατρών, για το γεγονός ότι στον Οργανισμό Λειτουργίας του Βοστάνειου που υπάρχει από το 1985, δεν προστέθηκε ούτε ένας γιατρός, σε αντίθεση με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου της Ρόδου, που από το 1985 έχει τροποποιηθεί τρεις φορές. Γι’ αυτό χαρακτηρίστηκε κοροϊδία από πλευράς Υπουργείου προς τους πολίτες ο νέος Οργανισμός που δημοσιεύθηκε και που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, δε λύνει υπάρχοντα προβλήματα, αλλά δημιουργεί και νέα.

Παράλληλα τονίστηκε ότι με τις αλλαγές που γίνονται στο χώρο της Υγείας, συνθλίβεται το αίσθημα ασφάλειας του ασθενούς.

Μνεία έγινε και στους πολίτες οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους υπηρεσίες που έπρεπε να καλύπτει το κράτος. Ειδικότερα οι Γιατροί μίλησαν για τις συνεχείς αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη και για την ανεξέλεγκτη προώθηση των πιο φθηνών γενοσήμων, που όπως υποστηρίζουν αυξάνουν το κόστος του φαρμάκου για τον πολίτη ρίχνοντας ταυτόχρονα την ποιότητά του. Ακόμη περικόπτονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και αφήνονται να λειτουργήσουν στηριζόμενα στα χαράτσια των πέντε ευρώ και στην πληρωμή πανάκριβων νοσηλίων από τους ανασφάλιστους.

Η Επιτροπή Αγώνα
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, η Ένωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου, οι Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Τμήμα Βορείου Αιγαίου), ο Σύλλογος Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, ο Σύλλογος Πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey