Απολύονται υπάλληλοι και στο ΙΚΑ Μυτιλήνης

ΑΠΟΛΥΣΗ και με απόφαση δικαστηρίου

06/12/2012 - 16:16

Κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών τού ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες οι Υπάλληλοι του ΙΚΑ Μυτιλήνης, οι οποίοι συμπαραστέκονται σε συναδέλφους τους που απολύονται. Συναδέλφους τους που διορίστηκαν διά νόμου το 2010 και απολύονται με απόφαση του δικαστηρίου… το 2012.

Κατάληψη των Διοικητικών Υπηρεσιών τού ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες οι Υπάλληλοι του ΙΚΑ Μυτιλήνης, οι οποίοι συμπαραστέκονται σε συναδέλφους τους που απολύονται. Συναδέλφους τους που διορίστηκαν διά νόμου το 2010 και απολύονται με απόφαση του δικαστηρίου… το 2012. Σε πανελλαδικό επίπεδο οι κινητοποιήσεις, οι οποίες ενδέχεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Οι υπάλληλοι οι οποίοι απολύονται, διορίστηκαν διά νόμου στο ΙΚΑ το 2010. Μέχρι τότε ήταν εν αναμονή της πρόσληψής τους στην Αγροτική Τράπεζα, καθώς είχαν πετύχει εκεί σε διαγωνισμό τού ΑΣΕΠ το 2008. Η Τράπεζα λόγω κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αν και προχώρησε σε κάποιες προσλήψεις, δεν απορρόφησε όλους τους επιτυχόντες του διαγωνισμού τότε. Αποτέλεσμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιοι εξ αυτών να είναι εν αναμονή της πρόσληψής τους και, τελικά, να διοριστούν διά νόμου που ψηφίστηκε το 2010 σε υπηρεσίες τού ΙΚΑ.

Σήμερα, μετά από δύο περίπου χρόνια, οι ίδιοι άνθρωποι απολύονται μετά από προσφυγή άλλων εν αναμονή για διορισμό στο Ίδρυμα επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, που προηγούνταν. Συγκεκριμένα, πριν προκηρυχθεί διαγωνισμός το 2008 και διά νόμου το 2010 διοριστούν αντί στην Αγροτική στο ΙΚΑ, είχε προηγηθεί διαγωνισμός και πάλι μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις κάλυψης αναγκών αυτήν τη φορά καθαρά τού ΙΚΑ. Οι επιτυχόντες του οποίου όμως δε διορίστηκαν, αφού οι διορισμοί πάγωσαν. Έτσι, και μετά από προσφυγή των τελευταίων στη Δικαιοσύνη, όπου και δικαιώθηκαν, ο διορισμός στο Ίδρυμα των υπαλλήλων που προορίζονταν για την ΑΤΕ, αν και έγινε διά νόμου, κρίθηκε παράνομος.

Και στη Μυτιλήνη
Ο αριθμός των προσληφθέντων το 2010 στο ΙΚΑ που πρόκειται να απολυθούν, ανέρχεται στους έξι στη Μυτιλήνη ενώ υπάρχει και ένας στην Καλλονή. Αριθμός αρκετά μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι το προσωπικό στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος στη Μυτιλήνη ανέρχεται στα 46 άτομα. Να σημειωθεί δε, πως στελεχώνουν υπηρεσίες άκρως απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του υποκαταστήματος και την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως τις υπηρεσίες σχετικά με τις συντάξεις και τις επιτροπές αναπήρων, όπου αναμένεται να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα όσο αφορά στην εξυπηρέτηση πολιτών, καθώς στην απόφαση του δικαστηρίου γίνεται λόγος για απόλυση των παράνομα προσληφθέντων, αλλά δε γίνεται λόγος για αντικατάστασή τους από τους επιτυχόντες της προηγούμενης προκήρυξης που δικαιωματικά έπρεπε να είχαν προσληφθεί.

Υπό κατάληψη βρίσκονται πάντως μονάχα οι Διοικητικές Υπηρεσίες. Οι Ιατρικές λειτουργούν και οι ασθενείς μπορούν και εξυπηρετούνται κανονικά από τους γιατρούς.

Να σημειωθεί πως η κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και πως ήδη αντιπροσωπεία εργαζομένων σε κεντρικό επίπεδο έχει επισκεφθεί υπουργούς και κόμματα, ενώ οι κινητοποιήσεις είναι πιθανό να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey