Χωρίς κάλυψη σε φάρμακα, γιατρούς και εργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ

Αλίμονο... σε όποιον αρρωστήσει!

04/09/2012 - 15:48

Βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάζεται από χθες να βάλουν οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ, κι όχι μόνο για την προμήθεια φαρμάκων, αλλά και για τις ιατρικές υπηρεσίες, αφού πρέπει να πληρώσουν ακόμη και για το τηλεφωνικό ραντεβού.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάζεται από χθες να βάλουν οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ, κι όχι μόνο για την προμήθεια φαρμάκων, αλλά και για τις ιατρικές υπηρεσίες, αφού πρέπει να πληρώσουν ακόμη και για το τηλεφωνικό ραντεβού. Το πρόβλημα κορυφώνεται από σήμερα με την έναρξη της επίσχεσης των Ειδικευόμενων Γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ όπως όλα δείχνουν, σε κινητοποιήσεις απ’ την επόμενη βδομάδα προσανατολίζονται και οι Γιατροί τού ΕΣΥ.

Μετά τους φαρμακοποιούς, στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί των 16 μικροβιολογικών και των έξι απεικονιστικών εργαστηρίων της Λέσβου, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ (έξι στη Λέσβο και δύο στη Λήμνο). Έτσι, οι εξυπηρετούμενοι ασφαλισμένοι απ’ το φορέα, που καλύπτει πάνω από το 95% του πληθυσμού, χρειάζεται να πληρώσουν από χθες για κάθε επίσκεψη σε γιατρό ή εργαστηριακή εξέταση που θα κάνουν. Όμως, ήδη απ’ τις 11 Αυγούστου χρειάζεται να πληρώσουν το κόστος της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ακόμη κι όσοι δε θα πληρώσουν για το γιατρό, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ (δηλαδή στο ΙΚΑ Μυτιλήνης), μια και καταργήθηκε η δωρεάν γραμμή τού 184.

Από σήμερα ξεκινούν, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή, επίσχεση εργασίας έως και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους οι Ειδικευόμενοι Γιατροί του Βοστάνειου, οι οποίοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2012, ασφαλείς εφημερίες (με ειδικό γιατρό από κάθε ειδικότητα σε ενεργό εφημερία), όπως και την αναίρεση των αυθαίρετων περικοπών εφημεριών σε συγκεκριμένους συναδέλφους τους (ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι).

Μέχρι και την Κυριακή οι Ειδικευόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους στις κλινικές, τα εργαστήρια και τα τακτικά ιατρεία, ενώ από την επόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους, θα προβούν σε αποχή και από την εφημέρευση του Νοσοκομείου.

Τις επόμενες μέρες, πιθανόν έως την Παρασκευή, θα υπάρξει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί συνέλευση των Γιατρών τού ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με αντικείμενο την έναρξη κινητοποιήσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey