280 Λημνιοί εξετάστηκαν για οστεοπόρωση

28/07/2012 - 14:06

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 280 άτομα τις προηγούμενες ημέρες στη Λήμνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο (ΜΕΑΣ) Βάρους «Ερμής».

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από 280 άτομα τις προηγούμενες ημέρες στη Λήμνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο (ΜΕΑΣ) Βάρους «Ερμής».

Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Varos Village», σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και τη διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ στο τριήμερο προηγήθηκαν οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας. Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον ενδοκρινολόγο Νικόλαο Μπουντουβή, το χειρουργό ορθοπαιδικό Λευτέρη Καραδήμα, τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Βασιλική Καριακλή και την εκπρόσωπο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση Άννα Ντούτση.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Βάρους «Ερμής», Ελευθερία Ραμπόσκυ, τονίζοντας την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης, λέγοντας πως παρόμοιες δράσεις θα γίνουν και στο μέλλον.

Παρουσιάσεις
Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουντουβής εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και ποια είναι η κορυφαία οστική πυκνότητα. Επίσης, μίλησε για τους τρόπους ελέγχου της οστεοπόρωσης, τους παράγοντες κινδύνου και τη διάγνωση της οστεοπόρωσης, ενώ αναφέρθηκε και στον τομέα της πρόληψης.

Ο κ. Καραδήμας εξήγησε αναλυτικά για τα κατάγματα που προκύπτουν από οστεοπόρωση και για το πώς αντιμετωπίζονται στα διάφορα σημεία, καθώς και για την πρόληψή τους. Τέλος, μίλησε για τη φαρμακευτική θεραπεία, την πρόληψη των πτώσεων και έκανε μια αναφορά στην άσκηση για την οστεοπόρωση. Η κ. Καριακλή αναφέρθηκε στην αξία της ισορροπημένης διατροφής, αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο, με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε τη σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, η κ. Ντούτση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου, καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τόσο οι επιστήμονες, όσο και η οργανωτική επιτροπή, έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις στο μέλλον.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey