Για τους ελέγχους τού ΣΔΟΕ σε οδοντιάτρους τοποθετείται και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου

«Κρίμα και άδικο να κατηγορούνται συνάδελφοι»

16/06/2012 - 14:09

Στο θέμα που έχει προκύψει με τους ελέγχους που κάνει το ΣΔΟΕ για το αν φοροδιαφεύγουν οι γιατροί που εξετάζουν μαθητές που θα εγγραφούν στα νηπιαγωγεία και την Α΄ τάξη του δημοτικού, έρχεται με τη σειρά του να απαντήσει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου με Δελτίο Τύπου.

Στο θέμα που έχει προκύψει με τους ελέγχους που κάνει το ΣΔΟΕ για το αν φοροδιαφεύγουν οι γιατροί που εξετάζουν μαθητές που θα εγγραφούν στα νηπιαγωγεία και την Α΄ τάξη του δημοτικού, έρχεται με τη σειρά του να απαντήσει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου με Δελτίο Τύπου. Όπως αναφέρεται, οι εν λόγω εξετάσεις, με αποφάσεις τής ΕΟΟ και των τοπικών συλλόγων, γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια δωρεάν. Παρ’ όλ’ αυτά, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήγαν στα σχολεία απ’ όπου πήραν τα ονόματα των νεοεγγεγραμμένων μαθητών, αλλά και ονόματα γιατρών.

Οι Οδοντίατροι της Λέσβου, θέλοντας να διευκρινίσουν συγκεκριμένα σημεία, τονίζουν πως οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις αποσκοπούν αφενός στο να ενημερώνουν τους γονείς για τη στοματική υγεία των παιδιών τους, αφετέρου στην εγγραφή των μαθητών στα σχολεία, και τα προσωπικά δεδομένα που πιθανώς αναφέρονται σε αυτές, είναι απόρρητα και δεν κοινοποιούνται σύμφωνα με το νόμο. Παράλληλα, για να εξεταστούν τα παιδιά στα σχολεία από οδοντιατρικής πλευράς, πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώσουν τους γονείς.

Έπρεπε λοιπόν, όπως σημειώνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου, οι σχολικές υπηρεσίες να ενημερώσουν τους γιατρούς και να μη ζητηθούν οι βεβαιώσεις και τα στοιχεία που ζητήθηκαν, ενώ επίσης, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, στις περιπτώσεις που γίνεται έλεγχος για πιθανή οδοντιατρική φροντίδα, δεν υπάρχει απαίτηση για αμοιβή, δεν εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών «δωρεάν», αλλά σημειώνεται στο βιβλίο επισκεπτών η ένδειξη «έλεγχος». «Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι δεν έχουμε επιτελέσει “οικονομικό έγκλημα”, γιατί δεν έχει εγγραφεί ο μαθητής στο βιβλίο ασθενών και εξετάστηκαν παιδιά δωρεάν, επιτελώντας κοινωνικό έργο σε μια δύσκολη χρονική στιγμή που περνάει η χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου των Οδοντιάτρων.

Χωρίς δόλο…
Καταλήγοντας, σημειώνεται πως είναι κρίμα και άδικο να κατηγορούνται οι οδοντίατροι για πράξεις που δεν έχουν δόλο και το Υπουργείο να προσπαθεί να βρει περιπτώσεις φοροδιαφυγής εκεί που δεν υπάρχουν. Τέλος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου αναφέρει πως επισκέφθηκε τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, στον οποίο εξήγησε αναλυτικά το τι συμβαίνει, ενώ έστειλε και ενημερωτικό δελτίο καλώντας τους οδοντιάτρους του νησιού, από εδώ και πέρα, να εξετάζουν τους νέους μαθητές με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει καμμία υπόνοια παρανομίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey