Μετά από πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Προς αναστολή κινητοποίησης…

15/06/2012 - 15:40

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, μετά και από την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, μετά και από την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το όργανο εκπροσώπησης των φαρμακοποιών όλης της χώρας, μαζί με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά και παρουσία προέδρων από όλη την Ελλάδα, συνεδρίασε την Τετάρτη και αποφάσισε να προτείνει στους φαρμακευτικούς συλλόγου την αναστολή των κινητοποιήσεων αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των οφειλών για τον Απρίλιο, ενώ έχει ήδη αποπληρωθεί ο Μάρτιος.

Χθες το βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο νησί. Όπως τόνισε στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς, όλα δείχνουν πως οι Φαρμακοποιοί της Λέσβου θα πάνε προς αναστολή των κινητοποιήσεων, αρχίζοντας να χορηγούν και πάλι επί πιστώσει φάρμακα τους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, όμως, έχει τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο λέει πως σε περίπτωση που οι Φαρμακοποιοί αποφασίσουν τη διακοπή της αναστολής και μέχρι τις 22 Ιουνίου δεν έχει πληρωθεί ο Απρίλιος, θα προχωρήσουν εκ νέου σε κινητοποιήσεις. «Θα συζητήσουμε στο πλαίσιο που πρότεινε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και είναι μάλλον απίθανο να μην προχωρήσουμε σε αναστολή των κινητοποιήσεων», τόνισε στο «Ε» ο κ. Βαλτάς, συνεχίζοντας:

«Αν συμφωνήσουμε όλοι, θα χορηγούμε και πάλι κανονικά φάρμακα, έως ότου όμως τηρούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις τού ΕΟΠΥΥ.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey