Τρίτη παράταση λειτουργίας για αυτήν τη χρονιά παίρνει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Απλήρωτοι ακόμα οι εργαζόμενοι

15/06/2012 - 15:31

Απόφαση, έστω και την τελευταία στιγμή, σχετικά με την παράταση της λειτουργίας τους προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», πήραν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Απόφαση, έστω και την τελευταία στιγμή, σχετικά με την παράταση της λειτουργίας τους προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», πήραν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας. Το πρόγραμμα, που έληγε στις 30 Ιουνίου, θα παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσαν οι υπουργοί, δίνοντας για λίγο τουλάχιστον «ανάσα» στους δικαιούχους του προγράμματος, που το έχουν ανάγκη για τη διαβίωσή τους.

Στη Λέσβο, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, εξυπηρετούνται περίπου 1.000 άτομα, ενώ υπηρεσίες φροντίδας παρέχουν 80 υπάλληλοι, επομένως το πρόγραμμα θεωρείται ζωτικής σημασίας τόσο για τους ηλικιωμένους που δέχονται τη φροντίδα, όσο και για τους εργαζομένους που απασχολούνται.

«Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα»
Από την πλευρά των εργαζομένων, όμως, αυτή η παράταση είναι η τρίτη που δίνεται στο πρόγραμμα τον τελευταίο χρόνο χωρίς να τους έχουν πληρώσει τα δεδουλευμένα τους εδώ και έξι μήνες. «Ελπίζω να μην αποδειχτεί αυτή η παράταση του προγράμματος, παραμονές εκλογών, ως τα “ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα”, και να σταματήσει πλέον η κοροϊδία», τονίζει στο «Ε» η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, και συνεχίζει: «Έχουμε να κάνουμε με απλήρωτους εργαζμένους για έξι μήνες, που ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα, χωρίς να έχουν υπογράψει καμμία σύμβαση, ενώ δεν υπάρχουν πόροι να αγοραστούν υλικά. Ελπίζω αυτήν τη φορά να έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για τις ανάγκες του προγράμματος.»

Συνεπώς μπορεί το «Βοήθεια στο Σπίτι» να πήρε παράταση για ακόμα τρεις μήνες, επί της ουσίας όμως δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση για να εξασφαλιστούν οι πόροι που θα χρηματοδοτούν τόσο τους εργαζομένους του, όσο και τις προμήθειες που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Εν μέρει ικανοποιητική χαρακτηρίζει την παράταση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Λέσβου, Στρατής Γεωργέλλης, καθώς θα συνεχίζουν να βοηθούνται οι ηλικιωμένοι δικαιούχοι. «Από την άλλη όμως», σημειώνει στο «Ε» ο κ. Γεωργέλλης συνεχίζοντας, «κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί μια νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας μας. Είναι λυπηρό κάθε φορά να περιμένουμε να πάρουμε και άλλη παράταση ενώ είμαστε απλήρωτοι τόσους μήνες. Εκτός αυτού, δεν μπορούμε να δουλέψουμε και να προσφέρουμε όπως πρέπει, αφού δαπάνες δεν μπορούν να γίνουν.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey