Να χορηγούν ξανά φάρμακα στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ συζητούν οι Φαρμακοποιοί

Προς αναστολή των κινητοποιήσεων;

13/06/2012 - 15:27

Συνεδριάζει σήμερα, στις δύο το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου και θα συζητηθεί το αν θα συνεχιστεί ή όχι η διακοπή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ.

Συνεδριάζει σήμερα, στις δύο το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου και θα συζητηθεί το αν θα συνεχιστεί ή όχι η διακοπή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ. Το αίτημα των Φαρμακοποιών της χώρας για την καταβολή ολόκληρου του ποσού των οφειλών του Οργανισμού για το μήνα Μάρτιο, ικανοποιήθηκε, αφού χθες καταβλήθηκαν και οι τελευταίες οφειλές.

Όπως τόνισε στο «Ε» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, στην περίπτωση που από πλευράς διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δοθούν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι άμεσα, εντός των επόμενων ημερών, θα πληρωθούν και οι οφειλές του Απριλίου, τότε δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της κινητοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι αν πληρωθούν άμεσα και οι οφειλές του Απριλίου, οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται και πάλι τα φάρμακά τους επί πιστώσει. Εξέλιξη που θα ανακουφίσει ασθενείς που με την κινητοποίηση, έφτασαν σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων τους. Ας σημειωθεί πάντως ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, σε δύσκολες περιπτώσεις ασθενών με μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, όλο αυτό το διάστημα στάθηκε στο πλευρό τους, με όποιον τρόπο μπορούσε.

Υπάρχει υπόλοιπο…
Πέρα όμως από την πληρωμή των οφειλών Μαρτίου και Απριλίου, υπάρχουν και εκείνες τού 2011, αλλά και οι οφειλές τού 2012 για τα ταμεία που συγχωνεύτηκαν με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως τόνισε ο κ. Βαλτάς, θα πρέπει να υπάρξει μετά τις εκλογές μια απόφαση της κυβέρνησης που θα λύσει το πρόβλημα, ώστε να μην εξαναγκαστούν και πάλι οι Φαρμακοποιοί της χώρας σε κινητοποίηση, που μεταφράζεται σε διακοπή τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους τού Οργανισμού.

«Σε συναντήσεις που είχαμε με αρχηγούς κομμάτων», είπε ο κ. Βαλτάς, «υπήρξαν δεσμεύσεις πως θα προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών, ώστε να δοθεί μια οριστική λύση. Περιμένουμε για την ώρα τις εξελίξεις σχετικά με τις οφειλές του Απριλίου, και από εκεί και πέρα θα δούμε και για τα υπόλοιπα», κατέληξε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey