Στους Παιδικούς Σταθμούς Μύρινας και Μούδρου

Έργα εκσυγχρονισμού

12/06/2012 - 16:15

Σε εργασίες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των δύο Παιδικών Σταθμών της Λήμνου, στη Μύρινα και το Μούδρο, προχωρά η δημοτική αρχή Λήμνου.

Σε εργασίες εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των δύο Παιδικών Σταθμών της Λήμνου, στη Μύρινα και το Μούδρο, προχωρά η δημοτική αρχή Λήμνου.

Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουνίου θα διεξαχθεί ανοιχτή δημοπρασία για την κατασκευή του έργου «Εκσυγχρονισμός-Βελτίωση Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Μύρινας και Μούδρου, για ηλεκτρομηχανολογικές και οικοδομικές εργασίες».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 153.000 ευρώ.

Η δημοτική αρχή από το προηγούμενο καλοκαίρι είχε προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης του Παιδικού Σταθμός της Μύρινας και στο κτήριο πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επισκευαστικές εργασίες, οι οποίες κρίθηκαν από τη δημοτική αρχή ως απαραίτητες για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και για λόγους οικονομίας έγιναν από το προσωπικού του Δήμου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, «τώρα προχωράμε ώστε να εκσυγχρονίσουμε και τους δύο παιδικούς σταθμούς του νησιού, ώστε να προσφέρουμε στα νήπια ένα περιβάλλον που θα κινείται στα σύγχρονα πρότυπα της εκπαίδευσης. Το επιχειρησιακό μας πρόγραμμα που αφορά συγχρηματοδοτούμενα έργα, εξελίσσεται κανονικά, παρ’ όλο που έχουμε ελλείψεις σε μηχανικούς. Εκεί που έχουμε πρόβλημα, είναι στα έργα που θα υλοποιηθούν από τους εθνικούς πόρους, στα μικρά αλλά σημαντικά για την καθημερινότητα έργα.».

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Λήμνου ενέταξε από πέρυσι τους δύο Παιδικούς Σταθμούς Μύρινας και Μούδρου, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για τον Παιδικό Σταθμό της Μύρινας επιδοτήθηκαν 30 θέσεις, με προϋπολογισμό 102.000 ευρώ για την περίοδο 2011 - 2012 και 102.000 ευρώ για την περίοδο 2012 - 2013, και 10 θέσεις για τον Παιδικό Σταθμό Μούδρου, με προϋπολογισμό 51.000 ευρώ για την περίοδο 2011 - 2012 και 51.000 ευρώ για την περίοδο 2012 - 2013. «Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Χατζηδιαμαντής, «καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πολλές θέσεις δωρεάν για τα νήπια και αποφασίσαμε να μην αυξήσουμε την τιμή στα τροφεία, ενώ εξετάζουμε και την προοπτική της μείωσής της.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey