Νέα συνδικαλιστικά ήθη στη Λήμνο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου, κατά της προϊσταμένης του Ακτινολογικού Τμήματος επειδή εργάζεται επιπλέον ώρες

Οι συντεχνίες πάνω από τη ζωή;

12/06/2012 - 16:07

Σε μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά κίνηση προχώρησε ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Λήμνου, καταγγέλλοντας την προϊσταμένη του Ακτινολογικού Τμήματος γιατί δέχτηκε να δουλεύει υπερωρίες προκειμένου να μην κλείσει το Τμήμα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε μια πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά κίνηση προχώρησε ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Λήμνου, καταγγέλλοντας την προϊσταμένη του Ακτινολογικού Τμήματος γιατί δέχτηκε να δουλεύει υπερωρίες προκειμένου να μην κλείσει το Τμήμα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το πρόβλημα προέκυψε από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, καθώς το συγκεκριμένο Τμήμα λειτουργούσε μόνο με την ακτινολόγο τεχνολόγο, προϊσταμένη του Τμήματος, Αναστασία Αρκά. Αρκετούς μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις αρχές Φεβρουαρίου, η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ζητήσει με έγγραφό της στο Υπουργείο Υγείας την πρόσληψη τεχνολόγου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα.

Πριν από λίγες μέρες, η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, Καίτη Τσούνη, πήρε την απάντηση από το Υπουργείο ότι προεκλογικά δε γίνονται προσλήψεις, με αποτέλεσμα να ζητήσει από την προϊσταμένη του Ακτινολογικού να καλύψει με επιπλέον εργασία τις ανάγκες του Τμήματος.

Η ενέργεια αυτή όμως καταγγέλθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου. Άμεσα όμως απάντησε η κ. Αρκά, ζητώντας τη διαγραφή της από μέλος του Σωματείου.

Να μη λειτουργεί!
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Λήμνου καταγγέλλει ότι «έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα στο Ακτινολογικό, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως ξέρετε και από προηγούμενο έγγραφο στις 22 Μαΐου, και λύση από τη διοίκηση ακόμα δεν εδόθη λόγω της προϊσταμένης του Ακτινολογικού, Αναστασία Αρκά, που συνεχίζει ακόμη την ετοιμότητα. Η συνεχής κάλυψη του εργαστηρίου για 17 συνεχόμενες ώρες ημερησίως και 24 ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και τη νυχτερινή βάρδια από την Αναστασία Αρκά, αποτελούν πηγή κινδύνου όχι μόνο για την υγεία της ίδιας, αλλά και των ασθενών.».

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων συνεχίζει την καταγγελία τονίζοντας ότι οι ασθενείς «δεν είναι δυνατόν να εξετάζονται από άτομα στα πρόθυρα κατάρρευσης, με κίνδυνο λάθους διάγνωσης. Ως εκ τούτου, καταγγέλλουμε τη θέση της προϊσταμένης του Ακτινολογικού και ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας και απάντησή σας».

Η αντίδραση της τεχνολόγου ακτινολόγου, προϊσταμένης Ακτινολογικού, Αναστασίας Αρκά, ήταν άμεση. Με επιστολή της στο Σύλλογο ζητά την άμεση διαγραφή της από μέλος του Σωματείου, γιατί όπως αναφέρει δεν επιθυμεί να είναι μέλος σε σωματείο που καταγγέλλει εργαζομένους για προσφορά εργασίας λόγω ειδικών συνθηκών.

«Κρίνει την ποιότητα της εργασίας μου χωρίς στοιχεία (κίνδυνος λάθους διάγνωσης), ενώ πολύ καλά γνωρίζετε ότι τις διαγνώσεις τις κάνουν οι ιατροί και όχι οι τεχνολόγοι. Καταγγέλλετε ότι είμαι στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Παρακαλώ να μου προσκομίσετε τα στοιχεία αυτά για τη υγεία μου, που εγώ δεν τα γνωρίζω και προφανώς τα γνωρίζει το Σωματείο, επιφυλασσόμενη επ’ αυτού», τονίζει η κ. Αρκά.
Σχολιάζοντας την απόφασή της, η κ. Ακρά δηλώνει: «Θεωρώ ηθική υποχρέωση να βοηθήσω σε μια δύσκολη περίοδο το Τμήμα και τους συνανθρώπους μου (θέση με την οποία προφανώς διαφωνεί το Σωματείο). Σε ό,τι αφορά την ουσία τής πέραν της υποχρεωτικής εργασίας, δηλώνω ότι την απόφαση αυτή για κάλυψη του Ακτινολογικού, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, την έλαβα κατόπιν παράκλησης της διοίκησης και αδυναμίας προσλήψεων λόγω των εκλογών, με κυρίαρχο κριτήριο την εξυπηρέτηση των πολιτών.»

Τέλος, ζητά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το διοικητή και την υποδιοικήτρια να ερευνήσουν σε βάθος το θέμα και «σε περίπτωση που έχω παρανομήσει, να κινήσει τη διαδικασία για την υποδειγματική τιμωρία μου».

Καλύπτει και ο πρόεδρος
Την πλήρη κάλυψη στην προϊσταμένης του Ακτινολογικού Τμήματος δίνει με δηλώσεις του στο «Ε» ο διοικητής των Νοσοκομείου Μυτιλήνης - Λήμνου, Δημήτρης Κατσιφαράκης, επιβραβεύοντας μάλιστα αυτή της την ενέργεια. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Ακτινολογικού», τονίζει ο κ. Κατσιφαράκης, προσθέτοντας ότι «μπορεί να υπάρχει τραγικό πρόβλημα υποστελέχωσης, αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν υπάρχει διαμαρτυρία ασθενούς που δεν εξυπηρετήθηκε ή γιατρού κλινικής ότι δεν εξυπηρετήθηκε ασθενής του. Εφόσον κάποιοι εκ των εργαζομένων αντιλαμβάνονται την κατάσταση, σαφώς και εκτιμώ τη στάση της εργαζόμενης, η οποία βάζει το κοινωνικό σύνολο πάνω από όλα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey