Κανονικά προς το παρόν παίρνουν τα φάρμακά τους οι καρκινοπαθείς της Λέσβου

Τα προβλήματα έρχονται;

07/06/2012 - 15:03

Κανονικά και χωρίς προβλήματα γίνεται η διάθεση των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς της Λέσβου, καθώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε άλλες περιοχές της χώρας, για την ώρα δεν έχουν αγγίξει το νησί, που συνεχίζει να προμηθεύει κανονικά τους ανθρώπους με καρκίνο, με την απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους φαρμακευτική αγωγή.

Κανονικά και χωρίς προβλήματα γίνεται η διάθεση των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς της Λέσβου. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε άλλες περιοχές της χώρας, για την ώρα δεν έχουν αγγίξει το νησί, που συνεχίζει να προμηθεύει κανονικά τους ανθρώπους με καρκίνο, με την απαραίτητη για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους φαρμακευτική αγωγή. Η επάρκεια σε φάρμακα, όμως, όπως όλοι οι αρμόδιοι φορείς τονίζουν, είναι για τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το γεγονός ότι και στη Λέσβο δε θα αντιμετωπιστεί το ίδιο πρόβλημα που έχουν όλο και περισσότεροι καρκινοπαθείς στην Ελλάδα, με το μέλλον γι’ αυτούς τους ανθρώπους να φαντάζει δυσοίωνο.

Και μιλάμε πάντα για ανθρώπους που εκτός από το δικό τους προσωπικό «Γολγοθά» που έχουν να αντιμετωπίσουν, αναγκάζονται να υπόκεινται και σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Όπως τονίζει στο «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, Μαριάνθη Χατζηκυριάκου, σε επικοινωνία που είχε με όλους τους αρμοδίους την διαβεβαίωσαν ότι, για την ώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα φάρμακα των χημειοθεραπειών. «Ο διοικητής του Νοσοκομείου, ο κ. Κατσιφαράκης, τόνισε ότι οι χημειοθεραπείες είναι υπερκαλυμμένες. όμως κανένας δε γνωρίζει σίγουρα τι θα γίνει μετά τις εκλογές». τονίζει η κ. Χατζηκυριάκου. Και συνεχίζει: «Είχα μερικά τηλεφωνήματα από καρκινοπαθείς στη Λέσβο, οι οποίοι περισσότερο ανησυχούν για το μέλλον των θεραπειών τους. Με ρωτάνε δηλαδή, “την επόμενη Παρασκευή θα μπορέσω να κάνω τη χημειοθεραπεία μου;”. Υπάρχει μια αγωνία με όλα αυτά που ακούγονται ότι συμβαίνουν καθημερινά.»

«Έρχονται από αλλού…»
Για την ώρα, λοιπόν, υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα, τουλάχιστον σε εκείνα που χορηγούνται ενδοφλεβίως, ενώ για εκείνα που λαμβάνονται από το στόμα, παρατηρείται μια μικρή έλλειψη, χωρίς όμως να είναι ανησυχητική, όπως τονίζει στο «Ε» και ο ογκολόγος γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ηλίας Νικολαΐδης. «Είμαστε καλά για την ώρα με τα φάρμακα, κανείς όμως δεν μπορεί να μας πει αν θα συνεχιστεί αυτή η επάρκεια. Πάντως για την ώρα, ενδεικτικό της καλής μας κατάστασης είναι το γεγονός ότι έχουν έρθει στο νησί πολίτες από την Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από τη Λέσβο, για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους», τονίζει ο κ. Νικολαΐδης.

Καθησυχαστικός επί του θέματος είναι και ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας τού ΕΟΠΥΥ, Στρατής Κύτελης, που μιλώντας στο «Ε» αναφέρει πως ο λόγος της επάρκειας των συγκεκριμένων φαρμάκων στη Λέσβο και τα φαρμακεία του Οργανισμού, είναι η πρόληψη από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ στο να υπάρχουν φάρμακα, ικανά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καρκινοπαθών του νησιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς προβλήματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey