Καμμία απάντηση από τους αρμοδίους στην επιστολή της κ. Αντωνέλλη για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»;

31/05/2012 - 14:36

Καμμία εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμη σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη.

Καμμία εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμη σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη. Η κ. Αντωνέλλη, πριν από μερικές βδομάδες, με επιστολή της είχε ζητήσει την άμεση παρέμβαση των υπουργών Εργασίας και Εσωτερικών ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα, οι υπάλληλοί του και κατά συνέπεια και οι δικαιούχοι. Μεγάλο «αγκάθι» στην υπόθεση, το ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις τόσο του «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και των υπαλλήλων με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, γεγονός που αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζομένους και στον αέρα το πρόγραμμα.

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» σχολίασε χαρακτηριστικά στο «Ε» η κ. Αντωνέλλη σχετικά με το αν πήρε απάντηση από τα Υπουργεία στο έγγραφο που είχε στείλει. «Οι τηλεφωνικές μου ενοχλήσεις στους αρμοδίους έχουν όλες την ίδια απάντηση, “δεν ξέρουμε”, “θα δούμε”.» Και συνεχίζει: «Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα είναι όμηροι διαφόρων πολιτικών σκοπιμοτήτων και είναι ακόμα απλήρωτοι. Εκτός αυτού, δεν μπορεί να γίνει καμμία απολύτως δαπάνη για το πρόγραμμα, που χρειάζεται σύριγγες και άλλα υλικά, βενζίνες και συνεργεία για τα αυτοκίνητα. Οι εργαζόμενοι πάνε σε ηλικιωμένους και δεν έχουν να μετρήσουν το δείκτη του ζαχάρου, δεν μπορούν να βάλουν έναν καθετήρα. Μερικά έξοδα τα καλύπτει ο Δήμος Λέσβου, αν και δεν είναι υποχρεωμένος, καθώς το “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα.»

Συνάντηση χωρίς απαντήσεις στην Αθήνα
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που έχει προκύψει, είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα έχει διάρκεια μέχρι τις 30 του ερχόμενου Ιουνίου, όπου και λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Λέσβου, Στρατής Γεωργέλλης, το συντονιστικό όργανο συνεδρίασε στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες, ενώ είχε και συναντήσεις με εκπροσώπους τού ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, αναφορικά με τα προβλήματα του προγράμματος. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργέλλη, η συνάντηση δεν απέδωσε καρπούς, αφού δεν υπάρχει καμμία νεώτερη εξέλιξη, με αόριστες απαντήσεις των αρμοδίων. Παράλληλα, το συντονιστικό όργανο των Συλλόγων ζήτησε παράταση της ημερομηνίας λήξης των συμβάσεων των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», για ένα εξάμηνο, ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να δοθούν λύσεις, με στόχο οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους, αλλά κυρίως να μη σταματήσει η λειτουργία του προγράμματος. «Σαφή απάντηση σχετικά με την παράταση δεν πήραμε, μας είπαν ότι θα το κοιτάξουν», αναφέρει ο κ. Γεωργέλλης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα είναι μεγάλης σημασίας για όλη τη Λέσβο. Από το «Βοήθεια στο Σπίτι» βοηθούνται τυπικά 650 δικαιούχοι σε όλο το νησί, όμως συνολικά εξυπηρετούνται γύρω στα 1.000 άτομα, ενώ παράλληλα τις υπηρεσίες τους προσφέρουν 80 υπάλληλοι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey