Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το Νοσοκομείο Λήμνου

«Τα προβλήματα διογκώνονται»

30/05/2012 - 14:53

Στα προβλήματα του Νοσοκομείου της Λήμνου, καθώς και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή τού Κ.Κ.Ε. Λήμνου.

Στα προβλήματα του Νοσοκομείου της Λήμνου, καθώς και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή τού Κ.Κ.Ε. Λήμνου.

Σ’ ό,τι αφορά στο θέμα του Νοσοκομείου Λήμνου, όπως και άλλων νοσοκομείων, το Κ.Κ.Ε. υποστηρίζει ότι «ενισχύεται η επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων και η υποβάθμισή τους. Το Νοσοκομείο του νησιού, εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών για το απαραίτητο φαγητό κι έχει προβλήματα σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.».

Συγκεκριμένα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για τις ελλείψεις σε βασικά είδη στο Νοσοκομείο, όπως και σε τρόφιμα, κρέας και γιαούρτι, το Κ.Κ.Ε. τονίζει: «Οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια ήδη βιώνουν την πτώχευση και την παύση παροχών υγείας, οι φαρμακοποιοί ήδη αντιμετωπίζουν την παύση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ. Τα ασφαλιστικά ταμεία μετά βίας κατορθώνουν να πληρώνουν τις μειωμένες συντάξεις και προχωρούν σε παύση πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.»

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της υγείας - σύμφωνα με το Κ.Κ.Ε. - «είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών γενικότερα, αλλά και στους φαρμακευτικούς συλλόγους, όταν με ομοφωνία των συνδικαλιστών τής Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στήριζαν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στήριζαν το τζογάρισμα των αποθεματικών μας ταμείων σε μετοχές και ομόλογα, στήριζαν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία, στήριζαν τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα τη διασφάλιση εσόδων και κέρδους».

Μετά από το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, το Κ.Κ.Ε. καλεί τους φαρμακοποιούς, τους εργαζομένους, τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς, «σε δημιουργία μετώπου για την απόκρουση της εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, την απόρριψη του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής που περιορίζει τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες για την υγεία σε ένα βασικό πακέτο παροχών φτωχοκομείου, ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας - Φαρμάκου».

Το Κ.Κ.Ε. κάνει λόγο για ανάληψη συγκεκριμένης δράσης, καθώς - όπως υποστηρίζει - «όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να μετουσιωθεί σε κριτήριο ψήφου στις εκλογές και σε πολιτική στάση συστράτευσης με το Κ.Κ.Ε., ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, για τη συμβολή στην ανασύνταξη του κινήματος, για να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μετά τις εκλογές τα σχέδια του κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού πόλου της ευρωενωσιακής πολιτικής».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey