Ξεκινά τη λειτουργία του το ΚΕΠΑ στη Λήμνο

Σταματά η ταλαιπωρία των αναπήρων

23/05/2012 - 15:36

Τέλος στην ταλαιπωρία των αναπήρων της Λήμνου βάζει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ), που ξεκινά τη λειτουργία του στη Μύρινα.

Τέλος στην ταλαιπωρία των αναπήρων της Λήμνου βάζει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ), που ξεκινά τη λειτουργία του στη Μύρινα. Το ΚΕΠΑ θα λειτουργεί στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Λήμνου και μέσα στις πρώτες του υποχρεώσεις θα είναι η παραλαβή των αιτήσεων για πιστοποίηση αναπηρίας. Η κατάθεση των φακέλων με την αίτηση και τα δικαιολογητικά θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 22540 25661.

Η αναγκαιότητα λειτουργίας τού ΚΕΠΑ στο νησί καταγράφηκε τους προηγούμενους μήνες, καθώς μετά την κατάργηση των Υγειονομικών Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας, μεταξύ αυτών και της Λήμνου, τα άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους έπρεπε να υποβληθούν στην ταλαιπωρία και τα έξοδα πολλαπλών ταξιδιών για να ολοκληρωθεί η εξέτασή τους, είτε ταξιδεύοντας στη Μυτιλήνη είτε στα αστικά κέντρα.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής, μιλώντας στο «Ε», σημείωσε σχετικώς: «Ήταν πράγματι ανάγκη να δημιουργηθεί ΚΕΠΑ και στη Λήμνο, καθώς υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία των ανθρώπων, που αντιμετώπιζαν στις περισσότερες των περιπτώσεων μεγάλα προβλήματα μετακίνησης, και έπρεπε να ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη, την Αθήνα ή σε κάποιο άλλο κέντρο στη βόρεια Ελλάδα. Το προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα και παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όλα πήγαν καλά και το ΚΕΠΑ την Τετάρτη θα λειτουργήσει.»

Ήδη, με ενημέρωση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, θα αντιμετωπιστούν και οι περιπτώσεις των αναπήρων που κατέθεσαν τις αιτήσεις τους σε άλλα ΚΕΠΑ της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Βαρελτζή, «οι φάκελοι που έχουν κατατεθεί σε άλλα ΚΕΠΑ, θα επιστρέψουν στη Λήμνο και οι ανάπηροι θα εξεταστούν από κλιμάκιο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπήρων που θα επισκεφτεί το νησί, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, αλλά και τα μεγάλα έξοδα τα οποία ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν οι ασφαλισμένοι».

Ο Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Λήμνου «Οι Ορίζοντες» ευελπιστεί ότι με τη λειτουργία τού ΚΕΠΑ στη Λήμνο θα λυθούν και τα άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει, και κυρίως σ’ ό,τι αφορά στη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των ενδιαφερομένων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey