20μελές κλιμάκιο με γιατρούς και νοσηλευτές, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του

«Ανοικτή Αγκαλιά» για τα παιδιά του Άι-Στράτη

22/05/2012 - 14:18

Μια μεγάλη αγκαλιά για τους κατοίκους και κυρίως τα παιδιά του Άι-Στράτη, προσέφεραν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοικτή Αγκαλιά, που επισκέφτηκαν για τέσσερις ημέρες το νησί.

Μια μεγάλη αγκαλιά για τους κατοίκους και κυρίως τα παιδιά του Άι-Στράτη, προσέφεραν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοικτή Αγκαλιά, που επισκέφτηκαν για τέσσερις ημέρες το νησί. Ας σημειωθεί ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές της «Ανοικτής Αγκαλιάς» προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους επί 17 ολόκληρα χρόνια, με το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης. Αυτήν τη φορά επισκέφτηκαν τον Άι-Στρατή με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού, ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τη στοματική υγιεινή από το κλιμάκιο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς», με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία τού ΕΣΥ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του ΓΕΕΘΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας και με τη συνεργασία των δήμων.

Η πρόεδρος του Σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοικτή Αγκαλιά», Γιολάντα Βλάχου, μιλώντας στο «Ε» τόνισε: «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε οι κάτοικοι των νησιών μας ζητούν την παρουσία μας και την προσφορά μας. Όταν ξεκινήσαμε το πιλοτικό πρόγραμμα, πίστευα ότι στα επόμενα χρόνια θα βελτιωθούν οι παροχές υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυστυχώς τώρα τα προβλήματα είναι οξύτερα.» Και η κ. Βλάχου καταλήγει: «Θεωρούμε τα παιδιά και τους κατοίκους του Άι-Στράτη και των άλλων νησιών δικούς μας ανθρώπους, θέλουμε να έχουν καλή υγεία και εμείς όσο μπορούμε θα βρισκόμαστε κοντά τους.»

Το Σωματείο διοργανώνει περίπου οκτώ αποστολές το χρόνο, στηριζόμενο σε χορηγίες. Αυτή είναι η τρίτη εκστρατεία που διοργανώνεται από την αρχή του χρόνου.

Σύμφωνα με την κ. Βλάχου, «η προσφορά σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, είναι περισσότερο αναγκαία. Τα προβλήματα είναι πολλά και προσπαθούμε να δώσουμε κάποιες λύσεις, κυρίως στους ακρίτες, για να μην αναγκάζονται να ταξιδέψουν για να κάνουν εξετάσεις σε άλλα νησιά ή στο κέντρο.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey