Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Αντιμετωπίζεται για πάντα…

19/05/2012 - 16:02

Μόνιμη, αναίμακτη, γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η οποία ταλαιπωρεί περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια Έλληνες, δίνει πλέον η λαπαροσκοπική χειρουργική.Ταυτόχρονα, η οριστική αντιμετώπιση της νόσου έχει αποδειχτεί ότι είναι ο μοναδικός τρόπος πρόληψης του καρκίνου του οισοφάγου (αδενοκαρκίνωμα).

Μόνιμη, αναίμακτη, γρήγορη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η οποία ταλαιπωρεί περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια Έλληνες, δίνει πλέον η λαπαροσκοπική χειρουργική.

Ταυτόχρονα, η οριστική αντιμετώπιση της νόσου έχει αποδειχτεί ότι είναι ο μοναδικός τρόπος πρόληψης του καρκίνου του οισοφάγου (αδενοκαρκίνωμα), ο οποίος παρουσιάζει αύξηση.

Η νόσος, σύμφωνα με τελευταία επιστημονική μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας, τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας, καθώς πλήττει πάνω από 4,5 εκατομμύρια Έλληνες, δηλαδή έναν στους τέσσερις κατοίκους της χώρας μας (το 25% του πληθυσμού)!

«Η μελέτη αυτή, όπως και άλλες στο εξωτερικό, δείχνουν ότι η νόσος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και όσο δεν αντιμετωπίζεται μόνιμα, αποτελεί απειλή για την ζωή του ασθενή», τονίζει ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, γενικός χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος, σχολιάζοντας τη μελέτη του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας.

«Η λαπαροσκοπική χειρουργική», συνέχισε ο κ Ξιάρχος, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στη Γενική Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική στη Γαλλία και είναι διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Περιστερίου, «προσφέρει στον ασθενή γρήγορη, αναίμακτη, μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, με καλύτερα αποτελέσματα και μηδαμινές πιθανότητες για διεγχειρητικές επιπλοκές, σε σχέση με την ανοιχτή επέμβαση.»

Ο ασθενής μία ημέρα μετά την επέμβαση - η οποία διαρκεί περίπου δύο ώρες - επιστρέφει σπίτι και λίγο αργότερα στις καθημερινές του δραστηριότητες, απαλλαγμένος οριστικά από τη νόσο. Τα δε οφέλη που του προσφέρει η λαπαροσκοπική χειρουργική (το κόστος της καλύπτεται απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία), είναι πολλαπλά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey