Έλεγχος της εξέλιξης κάθε ασθενούς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Βήματα ανάπτυξης!

16/05/2012 - 16:06

Βήματα ανάπτυξης γίνονται συνεχώς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, του οποίου οι υπηρεσίες παροχής υγείας στους ασθενείς αναβαθμίζονται. Αυτή την περίοδο, στο Βοστάνειο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος παραγγελίας φαρμάκων από τις κλινικές προς το φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Βήματα ανάπτυξης γίνονται συνεχώς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, του οποίου οι υπηρεσίες παροχής υγείας στους ασθενείς αναβαθμίζονται. Αυτή την περίοδο, στο Βοστάνειο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος παραγγελίας φαρμάκων από τις κλινικές προς το φαρμακείο του Νοσοκομείου, με τη χρέωση των φαρμάκων αυτών στο ατομικό συνταγολόγιο των ασθενών να γίνεται αυτομάτως.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται «Νοσηλευτικός Φάκελος», που λειτουργεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κάνοντας το έργο γιατρών και νοσηλευτών πιο εύκολο. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες η εκπαίδευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου, η οποία συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο «Ε» ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, όλοι όσοι εκπαιδεύονται είναι ενθουσιασμένοι με το πρόγραμμα. Με το σύστημα αυτό, επίσης, το φαρμακείο θα απαλλαχτεί από την πολλή δουλειά και οι αρμόδιοι θα μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή πλήρως τον έλεγχο του τι καταναλώνεται ακριβώς, κάθε μέρα, για κάθε ασθενή. «Το πρόγραμμα θα συμβάλει στην αρτιότερη αντιμετώπιση των ασθενών, διότι ο γιατρός τού κάθε ασθενούς, όποτε ο τελευταίος επανέλθει για εξέταση ή θεραπεία, θα μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στο αρχείο αυτό για όλες τις προηγούμενες θεραπείες», τονίζει ο κ. Κατσιφαράκης. Επίσης, το πρόγραμμα αργότερα θα επεκταθεί στο διαιτολόγιο του κάθε ασθενούς και στο υγειονομικό υλικό, βάσει του οποίου αναμένεται η ελάφρυνση των διαδικασιών και ο καλύτερος έλεγχος του κόστους. Παράλληλα, σε σύντομο διάστημα το Νοσοκομείο μέσω του προγράμματος θα προχωρήσει και στον εργαστηριακό φάκελο του ασθενούς, όπου θα καταχωρούνται οι εργαστηριακές εξετάσεις του, οι παραγγελίες του προς το Μικροβιολογικό, η αυτόματη καταχώρηση των αποτελεσμάτων μόλις βγουν, με στόχο να εξαλειφθούν τα ενδεχόμενα να χαθούν, αλλά και για να μην επαναληφθούν οι εξετάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey