Στο «περίμενε» για γιατρό στο Μανταμάδο

Δυο φορές την εβδομάδα

16/05/2012 - 16:02

Μόλις δύο ημέρες είχε την προηγούμενη εβδομάδα γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο του Μανταμάδου, σύμφωνα με καταγγελία του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου του χωριού. Η επόμενη επίσκεψη του γιατρού στο χωριό θα γίνει σε μια εβδομάδα. Αποτέλεσμα, να δημιουργείται πανικός για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Μόλις δύο ημέρες είχε την προηγούμενη εβδομάδα γιατρό το Περιφερειακό Ιατρείο του Μανταμάδου, σύμφωνα με καταγγελία του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου του χωριού. Η επόμενη επίσκεψη του γιατρού στο χωριό θα γίνει σε μια εβδομάδα. Αποτέλεσμα, να δημιουργείται πανικός για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων. Επιπλέον οι εξετάσεις των ασθενών, λόγω φόρτου εργασίας των γιατρών, γίνονται κάτω από πολύ μεγάλη πίεση.

Η κατάργηση των εφημεριών τα Σαββατοκύριακα δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, αφού για οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό πρέπει οι κάτοικοι του χωριού να απευθύνονται είτε στο Κέντρο Υγείας Καλλονής είτε στο Νοσοκομείο με δικά τους έξοδα.

Την Κυριακή 6 Μαΐου, μάλιστα, πέθανε ένας κάτοικος του Μανταμάδου και για να πιστοποιηθεί ο θάνατός του, έπρεπε να μεταφερθεί με έξοδα των οικείων του στο Νοσοκομείο ή να κληθεί ιδιώτης γιατρός.

Ο Αγροτικός - Αλιευτικός Σύλλογος του Μανταμάδου διερωτάται αν μεθοδεύεται η κατάργηση του Περιφερειακού Ιατρείου του χωριού.

Πάντως, η έλλειψη αγροτικών γιατρών στα χωριά της Λέσβου είναι πρόβλημα που διογκώνεται συνεχώς. Αντίστοιχα προβλήματα με αυτά που αντιμετωπίζει ο Μανταμάδος, αντιμετωπίζουν όλα τα χωριά του νησιού, σύμφωνα και με το Σύλλογο Γιατρών ΕΣΥ. Κι όσο περνάει ο καιρός, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey