Άμεση απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία, σχετικά με το «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητά η Αναστασία Αντωνέλλη

Να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση

12/05/2012 - 15:46

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Λέσβου και τη σύμβαση τον εργαζομένων με το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου ζητά με επιστολή της η πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αναστασία Αντωνέλλη, από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Λέσβου και τη σύμβαση τον εργαζομένων με το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου ζητά με επιστολή της η πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αναστασία Αντωνέλλη, από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Όπως η ίδια τονίζει και όπως έχουμε και εμείς αναφέρει επανειλημμένως, δεν έχει υπογραφεί καμμία σύμβαση μέχρι στιγμής με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και τα αρμόδια υπουργεία, κάτι που δημιουργεί συνεχή προβλήματα. Αφήνει τους εργαζομένους στο πρόγραμμα κυριολεκτικά ξεκρέμαστους, αφού εδώ και αρκετούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να μπορούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Αυτό τούς έχει φέρει σε σημείο να αγωνιούν καθημερινά για το μέλλον τους και για την επιβίωσή τους, καθώς οδηγούνται σιγά - σιγά στην οικονομική εξαθλίωση.

Αδυνατεί…
Ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει από το γεγονός τής μη ύπαρξης σύμβασης, είναι το γεγονός ότι ο Οργανισμός που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, αδυνατεί να κάνει κάθε είδους δαπάνη για να καλύψει τις βασικές ανάγκες τού «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως καύσιμα για τα αυτοκίνητα, αλλά και φάρμακα.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει οδηγήσει στην απαξίωση του προγράμματος το οποίο ουσιαστικά υπολειτουργεί, ακόμα και από τους ίδιους τους ωφελουμένους, οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται όπως πρέπει. Όπως επίσης τονίζει η κ. Αντωνέλλη στην επιστολή της, οι καθυστερημένες υπογραφές συμβάσεων που είχαν γίνει στο παρελθόν, είχαν ως αποτέλεσμα τον κίνδυνο επιβάρυνσης του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με πρόστιμα από το ΙΚΑ, γιατί καθυστερούσαν με τη σειρά τους να καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ζητώντας από τους υπουργούς να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός και των εργαζομένων και των ωφελουμένων, η κ. Αντωνέλλη θέτει μερικά ερωτήματα τα οποία χρήζουν άμεσης απάντησης από τους αρμοδίους. Ρωτάει πότε θα υπογραφεί η σύμβαση των εργαζομένων με τον Οργανισμό ώστε να μπορεί το πρόγραμμα να λειτουργήσει σωστά, αλλά και με ποιους θα υπογραφεί. Ακόμα, ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες και ποια η τύχη του προγράμματος μετά την 30ή/6/2012, οπόταν και λήγουν όλες οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων με το πρόγραμμα, το οποίο μένει χωρίς προσωπικό. «Επειδή η διοίκηση μιας χώρας δε σταματά λόγω εκλογών, παρακαλώ για την άμεση απάντησή σας», καταλήγει στην επιστολή της η κ. Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey