Δημοπρατήθηκε χθες το έργο αναδιαρρύθμισης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με μεγάλο ενδιαφέρον από 12 εργοληπτικές εταιρείες

Εκσυγχρονισμός με σάρκα και οστά

09/05/2012 - 14:06

Ένα σπουδαίο έργο, αυτό της αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», δημοπρατήθηκε χθες από τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα εκπονηθούν στο Βόρειο Αιγαίο, αξίας 25 εκατ. ευρώ, και θα δώσει σημαντική πνοή στις παροχές υγείας, τόσο του νησιού, όσο και ολόκληρης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ένα σπουδαίο έργο, αυτό της αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», δημοπρατήθηκε χθες από τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα εκπονηθούν στο Βόρειο Αιγαίο, αξίας 25 εκατ. ευρώ, και θα δώσει σημαντική πνοή στις παροχές υγείας, τόσο του νησιού, όσο και ολόκληρης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προς όφελος των εργαζομένων και κυρίως των πολιτών της Λέσβου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ) και η διάρκειά του ορίστηκε στα τρία χρόνια από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση.

Μετά από προσπάθειες ετών και τη συνεργασία των διοικήσεων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, της ΔΕΠΑΝΟΜ και της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η δημοπράτηση του έργου για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι γεγονός.

Μεγάλο ενδιαφέρον
Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοπράτηση του έργου «Αναδιαμόρφωση, Επέκταση και Προμήθεια Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης “Βοστάνειο”», που είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, προκάλεσε το ενδιαφέρον πάρα πολλών τεχνικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, πρόταση κατέθεσαν 12 εταιρείες και καθώς ο διαγωνισμός ήταν μειοδοτικός, το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης έδωσε η εταιρεία ΕΚΤΕΡ με 32,51%. Αμέσως μετά ακολούθησε η ΕΡΤΕΚΑ με 25,61% και η ΚΑΣΤΩΡ με 24,71%.

Από εκεί και έπειτα, θα ακολουθήσει ο έλεγχος των φακέλων από την ελεγκτική επιτροπή, η οποία θα καταλήξει στο ποια εταιρεία θα αναλάβει να πραγματοποιήσει το έργο, και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προβλήματα, μέσα σε ένα εξάμηνο θα αρχίσει η υλοποίησή του.
 
Το αντικείμενο του έργου
Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο νέων κτηρίων. Το πρώτο κτήριο θα στεγάσει τις Η/Μ (ηλεκτρομαγνητικές) εγκαταστάσεις, το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα, στο ισόγειο θα δημιουργηθεί νοσηλευτική μονάδα 13 κλινών και στον α΄ όροφο θα δημιουργηθεί παιδιατρική μονάδα 11 κλινών. Το δεύτερο κτήριο θα στεγάσει τις Η/Μ εγκαταστάσεις, το νεκροτομείο και θα είναι η είσοδος του μαιευτηρίου. Στο ισόγειο θα υπάρχει η αίθουσα συγκεντρώσεων, κοιτώνες ιατρών και το μαιευτήριο, ενώ στον πρώτο όροφο θα γίνει η μονάδα πρόωρων βρεφών και μαιευτική-γυναικολογική μονάδα. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό του παλαιού κτηρίου, βιολογικό καθαρισμό και προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.


Νάσος Γιακαλής:
«Έργο ζωτικής σημασίας»

Απολύτως ικανοποιημένος με την εξέλιξη της δημοπράτησης του έργου για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής. Ο κ. Γιακαλής τόνισε στο «Ε» ότι υλοποιείται σιγά - σιγά ένα έργο ζωτικής σημασίας για το νησί και ολόκληρη την Περιφέρεια, που θα βοηθήσει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου, το οποίο αποφασιστικά θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey